3 συνταγές με παγωτό φράουλα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

3 συνταγές με παγωτό φράουλα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Καλοκαίρι είναι και τα παγωτά έχουν την τιμητική τους! Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε, αφήστε για λίγο στην άκρη την κλασική σοκολάτα και την αγαπημένη και μη εξαιρετέα βανίλια και δοκιμάστε 3 ξεχωριστές και άκρως δροσερές συνταγές με παγωτό φράουλα.

*Φωτογραφία: nyonya.briomotor.co

Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να τις πετύχετε, απλώς φροντίστε να συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα υλικά πριν... δημιουργήσετε. Σε όλες τις συνταγές, εκτός από το μίγμα για παγωτό, που είναι το βασικό συστατικό, και τα υπόλοιπα υλικά, θα χρειαστείτε γάλα κι ένα μίξερ. 

Κορμός με παγωτό φράουλα

Τι θα χρειαστείτε

1 κουτί μίγμα για παγωτό με γεύση φράουλα

600 ml (δηλαδή 3 φλιτζάνια του τσαγιού) κρύο γάλα

190 γραμμάρια τριμμένο μπισκότο

200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες

70 γραμμάρια (δηλαδή 3 κουταλιές της σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη

Φρέσκιες φράουλες ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας

Τι πρέπει να κάνετε

Λιώνετε τα 100 γραμμάρια της κουβερτούρας γάλακτος σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια, φτιάχνετε το μίγμα για παγωτό με γεύση φράουλα χτυπώντας το απλώς στο μίξερ για 10 λεπτά με γάλα της αρεσκείας σας. Μόλις ετοιμαστεί, αδειάζετε το περιεχόμενο σε 2 μακρόστενες φόρμες ενώ για ακόμα περισσότερη γεύση, μπορείτε να σχηματίσετε ενδιάμεσα γραμμές από σιρόπι φράουλας και λιωμένης σοκολάτας. Μετά βάλτε το παγωτό για λίγο στην κατάψυξη και αρχίστε να λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα σκεύος. Αφού το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τo τριμμένο μπισκότο και ανακατεύετε. Μετά, απλώνετε το μπισκότο στην επιφάνεια του παγωτού, το πιέζετε ελαφρά με ένα κουτάλι και το βάζετε πάλι στην κατάψυξη. Για να ξεφορμάρετε το παγωτό, βυθίζετε τις φόρμες για λίγο (περίπου για μισό λεπτό) σε ζεστό νερό. Χαράζετε γύρω-γύρω με μαχαίρι, αναποδογυρίζετε σε 2 μακρόστενες πιατέλες και βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη. Πριν το σερβίρετε, λιώνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα όπως κάνατε και πριν, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και σχηματίζετε γραμμές στην επιφάνεια του παγωτού. Γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας.

Μιλκσέικ με παγωτό φράουλα

Τι θα χρειαστείτε

1 κουτί μίγμα για παγωτό με γεύση φράουλα

600 ml γάλα (για το παγωτό)

50 ml γάλα (για το milkshake)

Τι πρέπει να κάνετε

Το πρώτο βήμα είναι να φτιάξετε το μίγμα για παγωτό. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη: απλώς «χτυπήστε» στο μίξερ το μίγμα για παγωτό προσθέτοντας τα 600 ml γάλα, για 10 λεπτά και όταν ετοιμαστεί, βάλτε το στην κατάψυξη για να παγώσει. Έπειτα, σε ένα μπλέντερ προσθέτετε 5-6 μπάλες από το παγωτό και 50 ml γάλα. Χτυπήστε για 1-2 λεπτά ακόμα, αδειάστε σε ποτήρι και γαρνίρετε με σιρόπι φράουλας. 

Τούρτα παγωτό φράουλα με γλάσο λευκής σοκολάτας

Τι θα χρειαστείτε

1 κουτί μίγμα για παγωτό με γεύση φράουλα

600 ml (δηλαδή 3 φλιτζάνια) κρύο γάλα

190 γραμμάρια  μπισκότα τριμμένα

70 γραμμάρια (3 κουταλιές σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη

Φρέσκιες φράουλες ή φρούτα της αρεσκείας σας

200 γραμμάρια κουβερτούρα λευκής σοκολάτας

Τι πρέπει να κάνετε

Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα σκεύος και, αφού ετοιμαστούν, το απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μπισκότο σε μία φόρμα με σούστα (Νο 24-26) και το απλώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι. Φτιάχνετε το μίγμα για παγωτό με γεύση φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αδειάζετε στη φόρμα, σχηματίζοντας ενδιάμεσα στρώσεις με το σιρόπι φράουλας. Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει. Λίγο πριν σερβίρετε, λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν - μαρί μαζί με  80 ml (8 κουταλιές της σούπας) γάλα και την αφήνετε λίγο να κρυώσει. Ξεφορμάρετε την τούρτα, χαράζοντας γύρω-γύρω με μαχαίρι και ανοίγετε τα πλαϊνά της φόρμας. Περιχύνετε την επιφάνεια με το γλάσο, γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας και βάζετε την τούρτα για λίγη ώρα στην κατάψυξη πριν την απολαύσετε.

*Οι συνταγές προέρχονται από το sintages-jotis.gr

v