Έχουμε 2 παιδιά και περιμένουμε το τρίτο αλλά ο σύζυγός μου δεν κάνει κάτι για να με βοηθήσει. Νιώθω πολύ μόνη...

Έχουμε 2 παιδιά και περιμένουμε το τρίτο αλλά ο σύζυγός μου δεν κάνει κάτι για να με βοηθήσει. Νιώθω πολύ μόνη...
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας. Όπως και οι περισσότερες μαμάδες, ελπίζω σε μια καλή κουβέντα. Ο σύζυγος φεύγει στις 6 το πρωί και γυρίζει στις 6 το απόγευμα. Έχω 2 μικρά παιδιά (2,5 χρονών και 13 μηνών) και σε λίγες εβδομάδες περιμένω το τρίτο μας. Δεν έχω βοήθεια από κάποιον κι εκείνος όταν γυρνάει με βρίσκει εξαντλημένη και δικαιολογείται ότι είναι πολύ κουρασμένος. Κάνει μπάνιο, τρώει και χαλαρώνει.  Πώς να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση; Η ψυχολογία μου είναι χάλια. Νιώθω πολύ μόνη. Ευχαριστώ πολύ.

 

Απάντηση:

*Φωτογραφία: momtastic.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Πόσο υπέροχο που σε δύσκολους καιρούς επιλέγετε να υπερασπιστείτε την οικογένειά σας και να την μεγαλώσετε προσφέροντας πολλά από τα συναισθήματά σας! Σας αξίζουν πολλές καλές κουβέντες από εμάς, τους τρίτους! Από τον σύντροφό σας, δεν χρειάζεται να ελπίζετε σε μια καλή κουβέντα διότι μπορείτε να έχετε πολλά περισσότερα.

Μοιάζει να περνάτε μια φάση όμορφη αλλά και απαιτητική. Θα έχετε σύντομα 3 παιδιά, πολύ κοντά ηλικιακά μεταξύ τους. Είναι υπέροχη η επιλογή σας, πρακτικά ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την όποια κούραση αυτή η συνθήκη συνεπάγεται. Ο σύντροφός σας, λοιπόν, εργάζεται προκειμένου να προσφέρει στην οικογένειά του. Εσείς από την άλλη έχετε αναλάβει την φροντίδα των παιδιών, που ειδικότερα στις μικρές ηλικίες, απαιτεί διαρκή εγρήγορση. Καθένας από εσάς, κοπιάζει, με διαφορετικό τρόπο τα γεονότα. Την ώρα που είναι να συναντηθείτε, ο ένας θέλει να ακουμπήσει στον ώμο του άλλου και να ξαποστάσει, να του πάρει λίγο από το βάρος του. Επειδή ωστόσο είστε και οι δυο φορτωμένοι, είναι σημαντικό εκείνη την στιγμή να μην ενωθείτε με αφορμή την κούραση σας, αλλά την ζωντάνια σας!

Αφιερώστε χρόνο στο να χαλαρώσετε και οι δυο, όσο αυτό είναι δυνατό. Φροντίστε τα παιδιά σας, βάλτε τα για ύπνο και έπειτα αξιοποιήστε τον χρόνο για την μεταξύ σας σχέση. Μια αγκαλιά, ένα χάδι, ένα βλέμμα κατανόησης ότι καθένας σας προσφέρει σε αυτό που μαζί δημιουργήσατε. Στην οικογένειά σας.

Όπως προείπα, σας αξίζουν πολλές καλές κουβέντες, θαυμασμός και εκτίμηση. Όπως πολύ ωραία τα ζητάτε και τα θέλετε, με την ίδια λαχτάρα, προσφέρετέ τα κι εσείς!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr
 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v