Γιατί ο σύντροφός μου δεν αναγνωρίζει το παιδί μας; Με πληγώνει η στάση του.

Γιατί ο σύντροφός μου δεν αναγνωρίζει το παιδί μας; Με πληγώνει η στάση του.
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι παντρεμένη και χωρισμένη με δύο παιδιά, 9 ετών και 5 ετών. Χώρισα όταν η δεύτερη κόρη μου ήταν 40 ημερών. Είμαι σε μια σχέση τρία χρόνια τώρα. Ο σύντροφός μου έχει δύο παιδιά, 16 ετών και 21 ετών. Ζούμε όλοι μαζί. Έχουμε κάνει μαζί κι ένα παιδάκι το οποίο είναι 2 ετών . Δυστυχώς δεν το έχει αναγνωρίσει ακόμα. Είναι ο μόνιμος καβγάς μας και δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Θέλω μια συμβουλή για το πώς θα το ξεκαθαρίσουμε.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι οικογένειες που συστήνονται έπειτα από τη λύση ενός ή δύο πρώτων γάμων των συντρόφων, είναι μια μορφή οικογένειας που απαντώνται τακτικά στις ημέρες μας. Οι οικογένειες αυτές είναι όμορφες καθώς μπορούν να προσφέρουν στους συντρόφους την ευκαιρία διορθωτικής εμπειρίας στις σχέσεις, καθώς προηγουμένως έχουν δυσκολευτεί και οδηγηθεί σε διαζύγιο. Για να λειτουργήσει η νέα σχέση κατά αυτόν τον τρόπο, χρειάζεται καθένας από τους συντρόφους να έχει επεξεργαστεί την προηγούμενη εμπειρία του, να έχει κατανοήσει και αξιοποιήσει ότι καλό ή δύσκολο συνέβη προκειμένου να προχωρήσει διαφορετικά.

Στη δική σας οικογένεια, λοιπόν, είναι πολύ όμορφο μα συνάμα και απαιτητικό το ότι έχετε παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία σας χρειάζονται παρόντες. Ενήλικες, έφηβοι, παιδιά, βρέφη! Η απαιτητική σας καθημερινότητα, μπορεί να σας οδηγεί στο να αφήσετε λίγο πίσω τα δικά σας θέματα και να εστιάσετε στα παιδιά σας.

Είναι σημαντικό να φροντίσετε τη μεταξύ σας σχέση. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με τον σύντροφό σας και δώστε του τον χώρο να σας εξηγήσει τον λόγο που διατηρεί την στάση αυτή. Είναι σημαντικό να τον ακούσετε, ακόμη και εάν διαφωνείτε. Εξηγήστε του πόσο σημαντικός είναι για εσάς και επικοινωνήστε μαζί του με αγάπη. Με τους καβγάδες δεν παράγεται λύση. Αντιθέτως, απομακρύνεστε από αυτήν. Αξιοποιήστε την πολυπλοκότητά σας και τις πολλές σας δεξιότητες για καλό και μη χάνετε δυνατότητες αναγέννησης στη μεταξύ σας σχέση!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v