Ο σύζυγός μου δεν με βοηθάει σε τίποτα, έχω κουραστεί αλλά δεν μπορώ να χωρίσω. Ποια είναι η καλύτερη λύση;

Ο σύζυγός μου δεν με βοηθάει σε τίποτα, έχω κουραστεί αλλά δεν μπορώ να χωρίσω. Ποια είναι η καλύτερη λύση;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας! Έχω κάνει το τεστ σας σχετικά με το αν είμαι μόνη στο γάμο μου και δυστυχώς όλες οι ερωτήσεις είχαν θετική απάντηση. Με τον σύζυγό μου είμαστε 13 χρόνια μαζί κι έχουμε 2 παιδιά: 4 χρόνων και 8 μηνών. Από την αρχή της σχέσης μας το έβλεπα πως δεν του άρεσε να νιώθει δεσμευμένος με υποχρεώσεις κι ευθύνες και παρηγορούσα τον εαυτό μου ότι με την εξέλιξη της σχέσης μας σε οικογένεια θα αλλάξει αλλά τώρα είναι χειρότερα. Έφτασα στο σημείο να είμαι τόσο εξαντλημένη ψυχικά και σωματικά που η όρεξη για σεξ δεν υπήρχε. Αυτό που ήθελα ήταν να είμαι όσο πιο πολύ μπορώ συγκεντρωμένη στα παιδιά μου: του το έλεγα και ζητούσα την βοήθειά του αλλά τίποτε. Δεν άλλαξε, απλά δεν τον ένοιαζε. Το μόνο που μου έλεγε ήταν πως «αφού εσύ δεν με ικανοποιείς, γιατί εγώ να βοηθήσω;». Έτσι είναι ο γάμος; Δεν νομίζω, καθώς βλέπω τις παντρεμένες ευτυχισμένες φίλες μου ότι ο άντρας τους είχε τις ίδιες ευθύνες κι έννοιες με τη μαμά του σπιτιού. Θέλω τόσο πολύ να χωρίσω αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Πώς μπορώ να βοηθηθώ; Τι είναι το καλύτερο για όλους; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ένα ζευγάρι στη διάρκεια των χρόνων περνά από διάφορες φάσεις ζωής και επηρεάζεται ανάλογα κάθε φορά ο τρόπος λειτουργίας του. Η πορεία του ζευγαριού, δεν οδηγείται αυτονόητα σε βελτίωση, όσο ο καιρός περνά. Αντίθετα, οι δυσκολίες που προϋπάρχουν και δεν έχουν δουλευτεί, σε κάθε μεταβατική φάση από αυτές που θα ακολουθήσουν, θα επανέρχονται ζητώντας λύση. Μια καλή εξέλιξη λοιπόν είναι αποτέλεσμα μια καλής δουλειάς ανάμεσα στο ζευγάρι. Η βαθιά επεξεργασία και η φροντίδα είναι κάποια από τα πολύτιμα στοιχεία χρειάζονται προκειμένου ο χρόνος να αξιοποιηθεί σωστά.   

                                       
Στο ερώτημα σας λοιπόν, αναφέρετε ότι υπάρχουν χρόνια τώρα δυσκολίες στη μεταξύ σας σχέση. Όπως προανέφερα, είναι αναμενόμενο οι δυσκολίες αυτές να παραμένουν και μάλιστα να εντείνονται όσο η καθημερινότητα σας αλλάζει και γίνεται πιο σύμπλοκη.

Είστε πλέον γονείς δύο υπέροχων παιδιών. Η φροντίδα των παιδιών σας και το μεγάλωμά τους ήδη σας κινητοποιούν να παράγετε λύσεις σε καθημερινές δυσκολίες και να τους μαθαίνετε πώς να προχωρούν όμορφα τη ζωή τους. Είναι όμορφο εκ μέρους σας που έχετε έγνοια για τη σχέση με τα παιδιά σας. Όπως λοιπόν χτίζετε μαζί τους αυτήν τη σχέση μέρα με την ημέρα, έτσι και με τον σύντροφό σας μπορείτε να οδηγήσετε σε μια νέα σχέση, όμορφη, έτσι όπως την ονειρευτήκατε, χωρίς εκπτώσεις!

Με ρωτήσατε τι είναι καλύτερο για όλους. Καλύτερο για όλους είναι μια υγιής, λειτουργική σχέση. Ζητήστε την. Μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, εάν νιώθετε ότι χρειάζεστε βοήθεια.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v