Στην παραλία με τα παιδιά: Έξυπνες ιδέες επιβίωσης

Στην παραλία με τα παιδιά: Έξυπνες ιδέες επιβίωσης

Οι καλοκαιρινές εξορμήσεις στην παραλία όταν έχεις παιδιά, δεν μοιάζουν με τις παλιές, ανέμελες βουτιές, όπου μια ψάθα, μια πετσέτα, ένα βιβλίο κι ένας καφές ήταν όλα όσα χρειαζόσουν. Το ζήτημα τώρα απαιτεί οργάνωση και έξυπνες λύσεις. Αυτά είναι τα –ας τα πούμε- κακά νέα. Τα καλά είναι ότι έχουμε συγκεντρώσει για εσάς αυτές ακριβώς τις λύσεις!

Voilà:

Εύκολα και υγιεινά σνακ για την παραλία

Δεν θέλουμε να καταφύγουμε στη λύση της καντίνας για λόγους τόσο οικονομικούς όσο και διατροφικούς. Γι’ αυτό, τα σνακ των παιδιών (αλλά και τα δικά μας) πρέπει να προετοιμάζονται απ’ το σπίτι και να πληρούν τα διατροφικά κριτήρια που έχουμε θέσει. Δυο υγιεινές, νόστιμες και ελαφριές λύσεις, που δεν θα πιάσουν πολύ χώρο στο ψυγειάκι παραλίας και θα κρατήσουν χορτάτα τα παιδιά είναι το «φρουτοσουβλάκι» (κομματάκια αγαπημένων φρούτων του παιδιού περασμένα σε ξυλάκι, όπως στη φωτογραφία) και ένα kids friendly snack στη γεύση της προτίμησής του.

Ένα app για τις δύσκολες ώρες

Ποιες είναι αυτές οι δύσκολες ώρες και γιατί τις λέμε… δύσκολες; Είναι οι φάσεις αυτές, που τα παιδιά χάνουν την υπομονή τους, βαριούνται, γκρινιάζουν και μοιάζουν να μην μπορούν να ικανοποιηθούν με τίποτα. Η διαδρομή από και προς την παραλία είναι μία τέτοια περίπτωση, το φαγητό στο ταβερνάκι μετά το μπάνιο είναι μια άλλη. Στην ίδια κατηγορία εμπίπτει και η φάση που κουβαδάκια, άμμος και θάλασσα σταμάτησαν να τα ενθουσιάζουν και απαιτούν μια εναλλακτική εδώ και τώρα. Είναι εκείνη η στιγμή που ο γονιός, εξαντλημένος πια, θα καταφύγει στη λύση της οθόνης.

Αν λοιπόν γνωρίζετε ήδη ότι σε κάποια φάση της ημέρας το κινητό σας θα βρεθεί στα χέρια του παιδιού, προνοήστε και κατεβάστε μια εφαρμογή με εκπαιδευτικό χαρακτήρα! Σε συγκεκριμένες συσκευασίες του Danonino, για παράδειγμα, θα βρείτε τις κάρτες του Dino του δεινόσαυρου, που τα παιδιά πρέπει πρώτα να ζωγραφίσουν, στη συνέχεια να φωτογραφίσουν και τέλος να ανεβάσουν τη φωτογραφία και να δουν τη ζωγραφιά τους να ζωντανεύει μέσω της εφαρμογής Wakatoon! 

Το παιχνίδι δίνει την επιλογή απασχόλησης σε οθόνη μεν αλλά με ένα εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό τρόπο δε, χρησιμοποιώντας σαν αφορμή το ποδόσφαιρο και καταφέρνοντας να συστήσει το παιδί με γνωστές πόλεις του κόσμου και τα σπουδαιότερα μνημεία τους. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το παιχνίδι.

5 έξυπνα tips για την παραλία

1. Μετατρέψτε ένα σεντόνι με λάστιχο σε πάρκο για το μωρό

2. Ξεφορτωθείτε την άμμο που κόλλησε στα πόδια του παιδιού με φισάν



3. Χρησιμοποιήστε μια τσάντα-διχτάκι για τα κουβαδάκια του παιδιού –έτσι, η άμμος θα φύγει.


4. Αν δεν έχετε ψυγειάκι…

Αν αντί για ψυγειάκι, παίρνετε μαζί σας μια ισοθερμική τσάντα, αφήστε μερικά σφουγγάρια να παγώσουν στην κατάψυξη και όταν πάτε στην παραλία, κλείστε τα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και χρησιμοποιήστε τα σαν παγάκια.

5. Πάρτε μαζί σας σακουλάκια με zip για τα βρεγμένα μαγιό

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να βάλετε μέσα το κολατσιό σας πηγαίνοντας προς την παραλία και για να αποθηκεύσετε τα βρεγμένα μαγιό ερχόμενοι από το μπάνιο σας.

v