Γιατί αυτή η μαμά ανέβασε φωτογραφία με τις τελευταίες στιγμές της κόρης της

Γιατί αυτή η μαμά ανέβασε φωτογραφία με τις τελευταίες στιγμές της κόρης της

Πριν 2 χρόνια, η Casey και ο Ben Daggett έμαθαν ότι η κόρη τους, Zoey, είχε όγκο στο κεφάλι, και συγκεκριμένα μία σπάνια μορφή καρκίνου γνωστή ως γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να σώσουν τη μικρή κι έτσι οι γονείς της έπρεπε να αποδεχτούν ότι δεν θα είχαν ακόμα πολύ χρόνο μαζί της.

Τελικά, η μικρή Zoey έφυγε από τον κόσμο στις 4 Ιουλίου σε ηλικία μόλις 5 ετών. Οι γονείς της αποφάσισαν να κοινοποιήσουν στο Facebook την τελευταία φωτογραφία της μικρής Zoey πριν φύγει από τη ζωή έτσι ώστε να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τον καρκίνο.

Το κείμενο με το οποίο συνόδευσαν τη φωτογραφία ήταν το εξής: «Ο κόσμος θα δει τη Zoey. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να μοιράζουμε την αγάπη της και το φως της.»

Όπως ανέφερε η μαμά της στο Popsugar: «Πάντα προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε τον κόσμο, ακόμα και όταν δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας. Κοινοποίησα αυτή τη φωτογραφία γιατί πολλοί δεν ξέρουν τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η σπάνια μορφή καρκίνου στα παιδιά. Θέλαμε να διαδώσουμε την αγάπη και την ευτυχία της Zoey και νομίζω ότι τα καταφέραμε μ’ αυτή τη φωτογραφία. Το ότι έγινε viral ήταν το πρώτο βήμα για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό γι’ αυτό το είδος καρκίνου. Για εμάς, αυτή η φωτογραφία θα είναι πάντα ξεχωριστή παρά το ότι ξέραμε ότι δεν θα είχαμε την κόρη μας για πολύ ακόμα κοντά μας.»

Διαβάζοντας ιστορίες σαν κι αυτή, καταλαβαίνουμε ότι το πρόσωπο του παιδικού καρκίνου είναι πολύ σκληρό και ότι δυστυχώς δεν είναι τόσο μακριά από εμάς... Ας ελπίσουμε ότι τα επόμενα χρόνια, η ιατρική θα κάνει βήματα προόδου σώζοντας πολλά παιδιά.

Πηγή: popsugar.com

v