Ο άντρας μου με πιέζει να συνεχίσω θηλάζω για οικονομικούς λόγους. Τι να κάνω;

Ο άντρας μου με πιέζει να συνεχίσω θηλάζω για οικονομικούς λόγους. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Έχω μια κόρη 15 μηνών και έναν γιο 12 ημερών. Θηλάζω, ωστόσο πιέζομαι πολύ ψυχολογικά και σκέφτομαι να σταματήσω. Ο σύζυγός μου, όμως, με πιέζει  πολύ λέγοντάς μου πως θα θηλάσω μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο για να γλυτώσουμε χρήματα από τη φόρμουλα και άλλα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και πώς να διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η μητρότητα είναι ένας ρόλος υπέροχος μα και απαιτητικός. Η διαρκής προσφορά της μητέρας προς την οικογένεια συχνά θεωρείται αυτονόητη, χωρίς να καταγράφεται το πόση δυσκολία μπορεί να υπάρχει πίσω από το χαμόγελο, πίσω από το χάδι, πίσω από τον θηλασμό. Η σχέση του ζευγαριού είναι καθοριστικής σημασίας για το πώς ο καθένας από τους συντρόφους θα βιώσει και τον ρόλο του σαν γονέας, μητέρα και πατέρας. Έτσι λοιπόν, η όποια έγνοια χρειάζεται να ξεκινά από τη σχέση αυτήν, να φροντίζεται σε επίπεδο ζευγαριού, και να προσφέρεται αργότερα στα παιδιά.

Η οικονομία που προτείνει ο σύζυγός σας είναι μια σημαντική αξία, που ωστόσο δεν μετράται μόνο με χρηματικά μεγέθη. Η οικονομία δυνάμεων που προτείνετε εσείς είναι ένας άλλος τρόπος να υπερασπιστείτε την ίδια αξία. Αντιλαμβάνομαι από τα λεγόμενά σας ότι υπάρχουν δυσκολίες αυτήν την περίοδο, και από την αγωνία σας να μη σας καταβάλλουν, μπορεί να προτείνετε λύσεις χωρίς να λαμβάνετε υπόψη το κόστος που μπορεί οι λύσεις αυτές να έχουν. Πάρτε λίγο χρόνο οι δυο σας και μιλήστε ειλικρινά. Μοιραστείτε μαζί του το πόσο σας δυσκολεύει αυτή η κατάσταση και συμφωνήστε όχι να κάνετε υπομονή αλλά να κάνετε ότι μπορείτε για να την αλλάξετε και να την ευχαριστηθείτε!

Ο ερχομός του μωρού σας, σας καλεί να επαναδιαπραγματευθείτε θέματα και να παράγετε νέες λύσεις! Αξιοποιήστε αυτό το υπέροχο κάλεσμα για προχώρημα!

Να τους χαίρεστε όλους και να σας χαίρονται!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v