Όταν αρνήθηκα να μετακομίσουμε κοντά στους γονείς του, ο σύζυγός μου έφυγε απ' το σπίτι μας. Τι να κάνω;

Όταν αρνήθηκα να μετακομίσουμε κοντά στους γονείς του, ο σύζυγός μου έφυγε απ το σπίτι μας. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Μένουμε με τον σύζυγό μου σε ένα δυαράκι που ανακαίνισαν πρόσφατα για εμάς οι γονείς μου, οι οποίοι μένουν ακριβώς στο διπλανό διαμέρισμα. Εδώ και λίγο καιρό με πιέζει να μετακομίσουμε σε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα που θα χτίσουν στο μέλλον οι δικοί του το οποίο θα είναι δύο πολυκατοικίες μακριά από το σπίτι των γονιών του. Το πρόβλημα είναι ότι μέρα παρά μέρα ο σύζυγος μου πηγαίνει στους δικούς του και περνάει όλη την ημέρα του εκεί (μετά τη δουλειά) με αποτέλεσμα να μένω μόνη μου. Η δικαιολογία του είναι ότι δεν του αρέσει εδώ που μένουμε γιατί νιώθει άβολα με τους γονείς μου δίπλα και μου υπόσχεται ότι στο καινούργιο σπίτι αυτό θα αλλάξει. Το πρόβλημα μου είναι ότι πιστεύω ότι θα πηγαίνει συνέχεια στους δικούς του αφού θα είναι στα 5λεπτα απόσταση από το σπίτι μας και για αυτό του είπα πως δε θέλω να μείνω σε αυτό το σπίτι όταν χτιστεί. Έχω και τους γονείς μου να με πιέζουν και να μου λένε ότι θέλει να με απομακρύνει από αυτούς (γιατί θα μένω σε περιοχή χωρίς εύκολη πρόσβαση) και ότι με εκβιάζει συναισθηματικά, και ότι δε θέλει να βλέπει τους γονείς μου, και διάφορα τέτοια! Να σημειώσω ότι έχει φύγει από το σπίτι και μένει στη μητέρα του επειδή του είπα ότι δεν θέλω να μείνω στο σπίτι που θα χτίσουν οι δικοί του. Δεν ξέρω τι να κάνω, τον αγαπώ πολύ και εκείνος με αγαπά αλλά από την αρχή δεν του άρεσε να μένει μακριά από τους δικούς του και υπέθεσα ότι στο μέλλον θα συνηθίσει. Τι να κάνω;

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι σύντροφοι  για να έρθουν κοντά χρειάζεται δέσμευση στη μεταξύ τους σχέση. Όταν ένας άνθρωπος επιλέγει έναν άλλο για σύντροφο, αυτό σημαίνει ότι εκτιμά σε εκείνον στοιχεία όμοια και διαφορετικά και επιθυμεί να σχετιστεί μαζί του, έτσι ώστε να μοιραστούν, να επηρεάσουν ο ένας από τον άλλο και να διαμορφώσουν τελικά κάτι καινούριο, μια νέα σχέση, μια νέα οικογένεια.

Καθένας από τους συντρόφους έχει τη δική του ιστορία την ώρα της συνάντησής τους, τη δική του εμπειρία σχέσεων που έχει αποκτήσει από την πατρική του οικογένεια. Αυτά είναι πολύτιμα στοιχεία. Για να δημιουργηθεί ωστόσο μια νέα σχέση, μια νέα οικογένεια, χρειάζεται να αποδεσμευτούν οι σύντροφοι από τις οικογένειες καταγωγής τους και να διαμορφώσουν μια νέα σχέση, όπου θα υπάρχει ελευθερία για προχώρημα. Οι γονείς είναι υπέροχο να γεμίζουν ευχές το ζευγάρι και να χαίρονται βλέποντας τη δική του πορεία. Το προχώρημα δεν είναι απειλή, είναι απόδειξη ότι ως γονείς ήταν καλοί, φρόντιζαν να προσφέρουν πολύτιμες βάσεις στο παιδί τους για να προχωρήσει.

Στο ερώτημά σας λοιπόν, νιώθω ότι έχετε πολύ αγωνία να ικανοποιήσετε τις οικογένειες καταγωγής σας, ξεχνώντας να ακούσετε το πιο σημαντικό, τη δική σας οικογένεια. Η δική σας οικογένεια είστε εσείς και ο σύντροφός σας. Η απόσταση λοιπόν για την οποία χρειάζεται να έχετε έγνοια, δεν είναι η απόσταση από την οικία των γονέων, αλλά η απόσταση ανάμεσα σας ως σύντροφοι, που μοιάζει να έχει αμεληθεί για αρκετό διάστημα. Φροντίστε τη σχέση σας, μιλήστε για τα συναισθήματα σας και το πόσο σημαντικός σας είναι επιτρέποντας έτσι να παράξετε μια νέα λύση για τον τόπο διαμονής σας που θα σας ελευθερώνει και δε θα σας περιορίζει! Εάν χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να την ζητήσετε καθώς το βήμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πορεία της σχέσης σας. Θέστε εκ νέου βάσεις πάνω στις οποίες μπορείτε να χτίσετε!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr



 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v