Ο σύντροφός μου, τα τελευταία χρόνια μου φέρεται άσχημα και δεν συζητάει ποτέ. Τι να κάνω για να με ακούσει;

Ο σύντροφός μου, τα τελευταία χρόνια μου φέρεται άσχημα και δεν συζητάει ποτέ. Τι να κάνω για να με ακούσει;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι με το σύντροφο μου 8 χρονιά. Τα πρώτα χρόνια ήταν ευγενικός, με νοιαζόταν ενώ τώρα είναι μες στην αδιαφορία και τα νεύρα. Μου μιλάει λες και είμαι σκουπίδι και είμαι άνεργη από δική του επιλογή. Θέλω να γυρίσω στο νησί μου, αλλά το οικονομικό δεν μου το επιτρέπει. Όμως, δεν μπορώ άλλο την φασαρία, είναι πολύ νευρικός και δεν συζητάει ποτέ. Μόνο φωνάζει και πάντα λέει ότι έχει δίκιο. Τι να κάνω για να με ακούσει ήρεμα; 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η συντροφική σχέση είναι μια σχέση μοναδική και εξαιρετικά σημαντική. Ο χρόνος επιδρά στη σχέση με πολλούς τρόπους. Μια σχέση που φροντίζεται και προχωρά, με το πέρασμα του χρόνου δυναμώνει και ομορφαίνει όλο και περισσότερο. Από την άλλη, μια σχέση που αφήνεται, έχει εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης. Δεν υπάρχει λοιπόν μια προδιαγεγραμμένη πορεία που καλείται το ζευγάρι να ακολουθήσει, αλλά δημιουργεί τη δική του.

Καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σας ότι η σχέση σας έχει τα τελευταία χρόνια και στοιχεία που δε σας είναι αρεστά. Είναι πολύτιμο ωστόσο που στην ιστορία σας έχετε ζήσει και διαφορετικά τη σχέση, με ευγένεια, σεβασμό, νοιάξιμο, επικοινωνία. Τα στοιχεία αυτά κάπου εξακολουθούν να υπάρχουν! Χρειάζεται ωστόσο να τα αναζητήσετε και να τα αναδείξετε ξανά σαν πολύτιμες αξίες της μεταξύ σας σχέσης! Θυμηθείτε από κοινού με τον σύντροφο σας τις όμορφες στιγμές που έχετε μοιραστεί και βάλτε στοίχημα να τις πολλαπλασιάσετε στο σήμερα!

 Εφόσον σας ενδιαφέρει να προχωρήσετε τη σχέση σας, βάλτε όλη την καλή σας διάθεση και την γοητεία σας, προκειμένου να προτείνετε μια διαφορετική πορεία για την συνέχειά σας. Μια θετική πρόταση είναι προϋπόθεση για μια θετική απάντηση.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v