Απ’ όταν γέννησα η πεθερά μου μπλέκεται ανάμεσα σε μένα και τον άντρα μου και τον επηρεάζει πολύ. Τι να κάνω;

Απ’ όταν γέννησα η πεθερά μου μπλέκεται ανάμεσα σε μένα και τον άντρα μου και τον επηρεάζει πολύ. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα. Πρόσφατα έγινα μανούλα. Σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ήμουν χάλια στο κρεβάτι. Από την μεριά των πεθερικών μου δεν είχα κάποια βοήθεια, μόνο από τις αδελφές μου και τους γονείς μου. Από την μέρα που γέννησα η πεθερά μου όλη μέρα είναι μέσα στα πόδια μου, έχει άποψη για όλα και γενικά νομίζει, ότι ό,τι λέει είναι το σωστό. Συνεχώς βάζει λόγια στον άντρα μου για να μας κάνει να τσακωνόμαστε. Εγώ σε δυο μήνες επιστρέφω στην δουλειά μου και το μωρό θα το πάω σε βρεφοκομικό σταθμό αλλά δεν το ξέρει ακόμα και λέει  ότι θα το κρατήσει εκείνη. Δεν ξέρω τι να κάνω, επηρεάζει πολύ τον σύζυγο μου. Δεν θέλει να παίρνω μαζί μου το μωρό, όταν έχουμε κοινωνικές υποχρεώσεις για να μην το ματιάσουν. Δεν ξέρω πως να αντιδράσω πλέον. Τι με συμβουλεύετε;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να σας ζήσει το μωρό σας! Να το χαρείτε! Μπήκατε λοιπόν πρόσφατα σε μια νέα φάση ζωής. Είστε πλέον γονείς ενός βρέφους που χρειάζεται τη φροντίδα σας για να αναπτυχθεί. Είναι υπέροχο που στην όμορφη αλλά και απαιτητική αυτήν φάση  έχετε κοντά σας ανθρώπους πρόθυμους να σας βοηθήσουν. Για να μπορέσετε να χαρείτε την όποια βοήθεια μπορεί ο καθένας να προσφέρει, είναι σημαντικό να την ζητήσετε. Στη νέα φάση αυτή, είναι χρήσιμο να έχετε χρόνο με τον σύντροφό σας και το παιδί σας, ώστε να ορίσετε τους νέους τρόπους λειτουργίας της οικογένειάς σας, σύμφωνα με τις παρούσες ανάγκες σας και επιθυμίες. Αφού διαμορφώσετε το πλαίσιο με τον δικό σας τρόπο, τότε μπορείτε να ζητήσετε όποια εξωτερική βοήθεια θεωρείτε ότι χρειάζεστε, χωρίς να νιώθετε ότι απειλήστε.

Σε μια νέα συνθήκη, που τα βήματα σας είναι ακόμη δειλά, ένας οποιοσδήποτε άλλος τρόπος, καλός ή κακός, μπορεί να καταγραφεί ως επικίνδυνος. Το ζευγάρι καλείται να παράξει ένα νέο λειτουργικό όριο, που θα προστατεύει τη μεταξύ τους σχέση αλλά ταυτόχρονα θα προάγει και τις σχέσεις με το περιβάλλον. Με τον σύντροφό σας λοιπόν, επαναπροσδιορίζετε όμορφα όλα τα θέματα που χρειάζεται. Όχι με στόχο να σταματήσετε, αλλά να συνεχίσετε να προχωράτε.

Σας ευχαριστώ.

 *Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr



 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v