Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Πού θα βρέξει τον Δεκαπενταύγουστο

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Πού θα βρέξει τον Δεκαπενταύγουστο

Το φετινό καλοκαίρι οι βροχές δίνουν και παίρνουν και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσουν ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Για να μην σας βρουν οι βροχές και οι καταιγίδες απογοητευμένους στην παραλία, δείτε αν θα κάνετε κι εσείς βροχερό Δεκαπενταύγουστο.

Αύριο, ανήμερα της Παναγίας, αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού κυρίως στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ., θα επηρεαστούν οι εξής περιοχές:

-   η Ήπειρος

-   η Δυτική και η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Πέλλα, η Ημαθία και η Πιερία)

-  η Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία

-  οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Στερεάς.

Όσον αφορά την Πέμπτη, 16 Αυγούστου, κυρίως το μεσημέρι- απόγευμα και κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ, θα επηρεαστούν πάλι η Ήπειρος και η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Πέλλα, η Ημαθία και η Πιερία). Στον κατάλογο προστίθενται οι εξής περιοχές στις οποίες είναι πιθανό να εκδηλωθούν αντίστοιχα φαινόμενα:

-  το Βόρειο Ιόνιο (μέχρι το απόγευμα)

-  η Δυτική και Κεντρική Στερεά (μεσημέρι- απόγευμα)

- η Θεσσαλία (μεσημέρι- απόγευμα)

-  η Δυτική και βόρεια Πελοπόννησος (μεσημέρι- απόγευμα)

Όπως διαβάζουμε στην πρόγνωση της Ε.Μ.Υ., ο καιρός στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Πιο τυχερά είναι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και η Κρήτη, όπου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Πηγή: hnms.gr
v