4 βόλτες που αξίζει να κάνετε με τα παιδιά το τελευταίο σαββατοκύριακο πριν ανοίξουν τα σχολεία

4 βόλτες που αξίζει να κάνετε με τα παιδιά το τελευταίο σαββατοκύριακο πριν ανοίξουν τα σχολεία

Σε λίγες μέρες θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς και κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του! Μέχρι τότε, όμως, μεσολαβεί ένα σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα το τελευταίο σαββατοκύριακο των σχολικών διακοπών. Γι’ αυτό προσπαθήστε να διασκεδάσετε και να το… ρίξετε έξω οικογενειακώς. Οι προτάσεις μας καλύπτουν όλα τα γούστα.

Σινεμά και παιχνίδι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

*Φωτογραφία: snfcc.org

Στο Ξέφωτο, όπως ονομάζεται ο καταπράσινος χώρος στο κέντρο του πάρκου Σταύρος Νιάρχος θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μαζί με τα παιδιά την ταινία animation «Τραγούδα», το βράδυ του Σαββάτου στις 9 και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο. Καθίστε, λοιπόν, αναπαυτικά στο γκαζόν και αποχαιρετίστε το καλοκαίρι με θερινό σινεμά κάτω από τα’ αστέρια. 

*Φωτογραφία: snfcc.org

Αν φτάσετε αρκετά νωρίτερα, μπορείτε να συμμετέχετε και σε άλλες δραστηριότητες που διοργανώνονται στο Πάρκο όπως το Mini Tennis (για το οποίο όμως απαιτείται προεγγραφή εδώ)  και τα παιχνίδια για οικογένειες, που αναλαμβάνουν δράση και οι γονείς.

Πεζοπορία στο ελατόδασος της Πάρνηθας

*Φωτογραφία: facebook.com/flampouri

Οι μικροί και μεγάλοι λάτρεις της φύσης θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το ελατόδασος της Πάρνηθας σε μια πεζοπορική βόλτα, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 8 ετών. Υπολογίστε μόνο ότι θα χρειαστεί να ξεκινήσετε σχετικά νωρίς από το σπίτι γιατί η πεζοπορία ξεκινά από το καταφύγιο Φλαμπούρι στις 10.30 το πρωί. Για κράτηση θέσης, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Μην ξεχάστε να φορέσετε αθλητικά παπούτσια, καπέλο και άνετα ρούχα. Στην επιστροφή μπορείτε να απολαύσετε τα εδέσματα της κουζίνας που βρίσκεται στο καταφύγιο.

Μία... μαγική παράσταση με θέα στο Βεάκειο

*Φωτογραφία: viva.gr

Ποιο παιδί θα μπορούσε να αντισταθεί στα μαγικά;  Σας προτείνουμε να κλείσετε το τελευταίο σαββατοκύριακο πριν ανοίξουν τα σχολεία με μια εντυπωσιακή παράσταση από τον μάγο Sankara που θα εμφανιστεί στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά. Πριν την παράσταση αξίζει να κάνετε μία βόλτα στον Λόφο του Προφήτη Ηλία και να θαυμάστε τη θέα του Πειραιά από ψηλά. Ωστόσο, σας προειδοποιούμε ότι ενδεχομένως να δυσκολευτείτε με το πάρκιν, γι’ αυτό φροντίστε να φτάσετε σχετικά νωρίς.

*Η παράσταση ξεκινά στις 9 μ.μ. και το εισιτήριο ανέρχεται στα 10 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Παιχνίδι, βόλτα και καφές μέσα στο πράσινο

*Φωτογραφία: urbanlife.gr

Μία βόλτα στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας είναι ό,τι πρέπει για να χαρείτε τις τελευταίες ζεστές μέρες του καλοκαιριού χωρίς να απομακρυνθείτε από το κέντρο. Μάλιστα, αν δεν έχετε πάει ακόμα για τα σχολικά ψώνια, μπορείτε να τα εντάξετε στη σαββατιάτικη έξοδό σας, αφού η Ερμού είναι δίπλα.

Στο τέλος, απολαύστε ξέγνοιαστοι τον καφέ σας στην Αίγλη Ζαππείου ενώ τα παιδιά παίζουν ελεύθερα στον χώρο μπροστά. Περισσότερα θα δείτε στο Facebook.

v