Τι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα σας όταν έχετε μωρό

Τι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα σας όταν έχετε μωρό

Πριν κάνεις παιδιά, το μόνο που χρειάζεσαι για να βγεις έξω είναι να ετοιμάσεις την τσάντα σου. Όταν είσαι νέος γονιός, όμως, καταλαβαίνεις ότι μια απλή έξοδος με το μωρό απαιτεί πολλή οργάνωση. Γι’ αυτό, το πρώτο που πρέπει να ετοιμάσεις είναι η τσάντα με  τα απαραίτητα εφόδια που θα κάνουν τη βόλτα σας πολύ πιο εύκολη. Μην χαωθείτε, δεν χρειάζεται να κουβαλάτε κάθε φορά όλη την… προίκα του μωρού. Για του λόγου το αληθές, η λίστα μας περιλαμβάνει 5 αντικείμενα.

Πιπίλα

Για να σιγουρευτείτε ότι το μικρό σας δεν θα ρίχνει την πιπίλα του συνέχεια κάτω το κόλπο είναι απλό: στερεώστε την σε ένα ειδικό κλιπ πιπίλας πάνω στο ρουχαλάκι του παιδιού. Έτσι, μάλιστα, δεν θα χρειαστεί να κουβαλάτε πολλές πιπίλες μαζί σας για να τις αλλάζετε κάθε φορά που κάποια λερώνεται- είναι πολύ διαφορετικό να πρέπει να καθαρίζεις και να αποστειρώνεις μία πιπίλα από το να επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία για δέκα! Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θυμηθείτε να έχετε μαζί σας και μία δεύτερη εφεδρική- δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται.

Μωρομάντηλα

Είναι κοινό μυστικό ότι τα μωρομάντηλα είναι το υπερόπλο κάθε μαμάς και η αλήθεια είναι ότι αφού αρχίσεις να τα χρησιμοποιείς, δύσκολα τα αποχωρίζεσαι αφού έχουν δεκάδες χρήσεις. Η συμβουλή μας, λοιπόν, είναι η εξής: για να είστε σίγουρη ότι δεν πρόκειται να τα ξεχάσετε ποτέ ακόμα και όταν βγαίνετε απ’ το σπίτι, φροντίστε να έχετε πάντα μία συσκευασία με μωρομάντηλα στην τσάντα και που θα αντικαθιστάτε με μια καινούρια κάθε φορά που τελειώνει. Για τη δική σας διευκόλυνση βάλτε την πάντα δίπλα στις πάνες. Επειδή πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα, επιλέξτε μωρομάντηλα χωρίς parabens, αλλεργιογόνα, οινόπνευμα και άλλες ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν το δερματάκι του μωρού σας. Το εκχύλισμα χαμομηλιού και η βιταμίνη Ε που περιέχουν τα Septona calm n’ care  θα φροντίσουν και θα καθαρίσουν απαλά την επιδερμίδα του ακόμα κι αν χρειαστεί ν’ αλλάξετε πάνα έξω. Έτσι, το μωρό σας θα παραμείνει καθαρό μέχρι να γυρίσετε σπίτι και να το πλύνετε τοπικά ή να κάνετε το καθιερωμένο σας καθημερινό μπανάκι!

*Φωτογραφία: bustle.com

Ένα μασητικό παιχνίδι

Αν το μωρό έχει αρχίσει να βγάζει δοντάκια, το μασητικό παιχνίδι είναι το πρώτο που πρέπει να βάλετε στην τσάντα σας. Μην ξεχνάτε ότι οι πόνοι της οδοντοφυΐας είναι ιδιαίτερα έντονοι και τα μασητικά παιχνίδια είναι ο μόνος τρόπος να ανακουφιστούν τα μωρά μας χωρίς να βάζουν άλλα αντικείμενα στο στόμα τους ή να πιπιλίζουν τα δάχτυλά τους για τον ίδιο σκοπό. Έτσι και το μωρό σας θα ευχαριστηθεί τη βόλτα σας αφού δεν θα πονάει, αλλά και εσείς.

Μια πλήρης αλλαξιά

Όταν είσαι μαμά, πρέπει να προνοείς για οποιοδήποτε ατύχημα και όλοι ξέρουν πως όταν έχεις μωρό, το… κακό δεν αργεί να γίνει αφού τα ατυχήματα από τις πάνες ή την ώρα του φαγητού καραδοκούν. Γι’ αυτό, φροντίστε να έχετε πάντα στην τσάντα σας μία πλήρη αλλαξιά του μωρού, ανάλογα φυσικά με την εποχή. Για να κερδίσετε χώρο, διπλώστε όλα μαζί τα ρούχα και στη συνέχεια κάντε τα ένα ρολό, όπως βλέπετε στη φωτογραφία:

*Φωτογραφία: pinterest.com

Μία λεπτή κουβερτούλα

Φυσικά πάντα ανάλογα με την εποχή, μία λεπτή κουβερτούλα καλό θα είναι να υπάρχει στην τσάντα σας τόσο για να σκεπάζετε το παιδί όταν έχει ψύχρα όσο και για να νιώθει το μωρό σας ασφάλεια. Αν έχει κάποια αγαπημένη κουβερτούλα που δεν αποχωρίζεται ποτέ ή που είναι από εκείνες τις κουβερτούλες δραστηριοτήτων, θυμηθείτε να την παίρνετε πάντα μαζί σας!

v