«Οι 7 κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε όταν με επισκέπτεστε»: Τι θα μας έλεγε ένα νεογέννητο μωρό

«Οι 7 κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε όταν με επισκέπτεστε»: Τι θα μας έλεγε ένα νεογέννητο μωρό

Όταν βλέπεις ένα νεογέννητο, θες να το αγκαλιάσεις, να το φιλήσεις και να το μυρίσεις. Και εντάξει, όταν είσαι η μαμά του, έχεις το δικαίωμα να το κάνεις. Τι γίνεται, όμως, όταν οι επισκέπτες που έροχνται να το δουν, θέλουν να κάνουν τα ίδια; Mια μαμά, η Tina Madelina, μέσω της χιουμοριστικής της δημοσίευσης στο Facebook, αναφέρει τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» που πρέπει να ακολουθούν οι καλεσμένοι που επισκέπτονται ένα νεογέννητο μωρό από τα χείλη ενός... νεογέννητου μωρού. 

«Γεια σας,

Είμαι νεογέννητο και είναι αναμενόμενο όλοι στην οικογένειά μου να είναι "επαγγελματίες" στην φροντίδα μου. Αυτό, όμως, δεν ισχύει και για τους καλεσμένους μας και έτσι οι γονείς μου αναγκάζονται να παίζουν τους "κακούς" της ιστορίας. Γι’ αυτό και εγώ, μιας και είμαι η χαρά της μαμάς και του μπαμπά, αποφάσισα ποιοι είναι οι 7 κανόνες που όλοι οι καλεσμένοι μου πρέπει να ακολουθούν:

 1.    Όσο και να σας βάζω σε πειρασμό, όσο στρουμπουλό που είμαι, μην με φιλάτε παντού και όλη την ώρα. Για την ακρίβεια, μην πλησιάζετε το πρόσωπό σας κοντά στο δικό μου και φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας πριν με αγγίξτε.

2.    Αν οι γονείς μου, σας δώσουν να με κρατήσετε όταν βρίσκομαι στο πορτ-μπεμπέ, μην με βγάλετε από εκεί. Εμείς τα νεογέννητα, είμαστε πολύ ευαίσθητα όσον αφορά την υφή των ρούχων, την μυρωδιά από κολόνιες και αρώματα, γι’ αυτό αφήστε με στο καλαθάκι μου και θα είμαι ήσυχο.

3.    Είμαι σίγουρο ότι τα παιδάκια σας είναι υγιέστατα, αλλά ας το θέσω λίγο διαφορετικά. Δεν φταίτε εσείς, φταίω εγώ. Γεννήθηκα... μικροβιοφοβικό και θα χρειαστούν μερικοί μήνες, μέχρι να προσαρμοστώ στον γεμάτο μικρόβια κόσμο. Μην ρωτάτε τους γονείς μου, αν μπορείτε να φέρετε τα παιδιά σας να με δουν. Δεν τους αρέσει να λένε "όχι".

4.    Αν αρχίσω να κλαίω, όταν με κρατάτε, παρακαλώ δώστε με πίσω στη μαμά μου. Καταλαβαίνω ότι θέλετε να με καθησυχάσετε, αλλά θέλω μόνο την μαμά μου και τον μπαμπά μου.

5.    Πεινάω γρήγορα, νυστάζω γρήγορα, θέλω ‘’κακά’’ μου, και γκρινιάζω πολύ σύντομα. Αν προγραμματίζετε να με επισκεφτείτε, φροντίστε να μην καθίσετε παραπάνω από 1 ώρα, έτσι ώστε οι γονείς μου να μην χρειάζονται να μοιράζουν την προσοχή τους σε εσάς και μένα. Επίσης, μην έρχεστε για φαγητό (η μαμά μου με το ζόρι τρώει, δεν έχει χρόνο να μαγειρέψει για σας) και μην κάθεστε ώρες ατελείωτες, εκτός κι αν θέλετε να ακούσετε τους υψηλού τόνους που μπορεί να φτάσει η φωνή μου, ειδικά το βράδυ.

6.    Λίγο σάλιο είναι, χαλαρώστε. Εφόσον, θέλατε να με κρατήσετε, να με βοηθήσετε να ρευτώ, να με νανουρίσετε και όλα τα σχετικά, δεχτείτε και αυτό. Όπως, ανέφερα και πιο πάνω, αυτά κάνω και μάλιστα, γρήγορα.

7.    Μην περιμένετε, ότι η μανούλα μου θα σας τηλεφωνεί, στέλνει μηνύματα ή θα δημοσιεύει χιλιάδες φωτογραφίες στο facebook. Περνάει τον χρόνο της φροντίζοντας με γιατί της αρέσει να κοιτάζει τη γλυκιά φατσούλα μου και όχι, το κινητό της.»

Το σημείωμα της μαμάς: Όλοι δίνουμε στα παιδιά μας την καρδιά και την ψυχή μας και αυτό περιλαμβάνει και το πώς θέλουμε να τα μεγαλώνουμε. Δικό σου μωρό, δικοί σου κανόνες. Να είσαι θαρραλέα και να αγαπάς με τον δικό σου τρόπο το μωρό σου. Είσαι καλή μαμά!

Πηγή: independent.co.uk

v