Ο άντρας μου περνάει πάρα πολλές ώρες με τους γονείς του και όχι με μένα και το παιδί μας. Τι μπορώ να κάνω;

Ο άντρας μου περνάει πάρα πολλές ώρες με τους γονείς του και όχι με μένα και το παιδί μας. Τι μπορώ να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Eίμαι παντρεμένη εδώ και 2 χρόνια, έχω ένα αγοράκι 17 μηνών και είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδί. Ο άντρας μου από τότε που παντρευτήκαμε λείπει συνέχεια απ’ το σπίτι και πηγαίνει και κάθεται με τις ώρες στους γονείς του. Ακούει μόνο εκείνους σε οτιδήποτε τον συμβουλεύουν και θεωρεί ό,τι πω λανθασμένο. Πώς θα τον κάνω να περνάει πιο πολλές ώρες με μένα και το παιδί μας, που το χρειαζόμαστε; Χρειάζομαι τη συμβουλή σας.

Απάντηση:

*Φωτογραφία: donnesulweb.it

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξαν πολλές σημαντικές αλλαγές για εσάς! Παντρευτήκατε, αποκτήσατε το πρώτο σας παιδάκι και σήμερα περιμένετε με το καλό και το δεύτερο. Είναι υπέροχο που υπερασπίζεστε τη ζωή και φροντίζετε ώστε αυτή να προχωρά! Από την άλλη, είναι αναμενόμενο οι αλλαγές αυτές και κάπου να σας δυσκολέψουν.

Συμβαίνει τακτικά τα νέα ζευγάρια να στρέφονται στις οικογένειες καταγωγής τους, προκειμένου να ζητήσουν συμβουλή και τρόπους να προχωρήσουν, όταν βρίσκονται σε μια νέα για εκείνους συνθήκη. Η εμπειρία των γονέων, μπορεί πράγματι, να είναι βοηθητική, ανάλογα με το πώς ζητείται και πώς ακούγεται. Μια γνώμη, μια συμβουλή, μπορεί να δώσει πληροφορία στο ζευγάρι ώστε τελικά να παράξει τη δική του λύση. Η πλήρης αποδοχή της όποιας άποψης ως σωστής λόγω εμπειρίας ή σεβασμού στα πρόσωπα των γονέων, στερεί στο ζευγάρι τη χαρά της προσωπικής επεξεργασίας και κινδυνεύει να εγκλωβίζεται και να καταγράφεται ως εξαρτώμενο και ανίκανο να ανταποκριθεί με δικό του τρόπο στα νέα δεδομένα.

Αυτήν τη στιγμή λοιπόν έχετε ήδη δημιουργήσει τη δική σας οικογένεια. Χρειάζεται να εμπιστευτείτε ο καθένας την επιλογή του, αλλά και τον εαυτό του και να παράγετε τις δικές λύσεις και τους δικούς σας τρόπους για να προχωράτε. Είναι υπέροχο που επιθυμείτε τον σύντροφό σας και αναρωτιέστε με ποιον τρόπο θα έρθετε πιο κοντά. Δείξτε του πόσο σημαντικός είναι. Δείξτε του πόσο τον εμπιστεύεστε, όταν ο ίδιος αμφιβάλλει για τον εαυτό του. Μοιραστείτε μαζί του τον φόβο σας και την αγωνία που έχετε για το μέλλον σας, αλλά ταυτόχρονα και το πόσο επιθυμείτε την σχέση σας!

Να χαίρεστε την οικογένειά σας!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v