Πρώτη φορά δημοτικό: Συμβουλές προς όλες τις μαμάδες για ομαλή μετάβαση με την κατάλληλη μουσική

Πρώτη φορά δημοτικό: Συμβουλές προς όλες τις μαμάδες για ομαλή μετάβαση με την κατάλληλη μουσική

Έφτασε, λοιπόν, η περίοδος του Σεπτέμβρη που φοβόσουν και το παιδάκι σου πέρασε το κατώφλι της Πρώτης Δημοτικού. Φυσικά, όπως το να είσαι μαθήτρια έτσι και το να είσαι μαμά, έχει τις δυσκολίες του. Γι’ αυτό το Public δίνει μερικές γρήγορες συμβουλές – με το κατάλληλο soundtrack από τις Spotify lists του Public (δες εδώ τη λίστα για παιδιά και εδώ για γονείς).

Καταρχάς, πρέπει να γνωρίζετε ότι η Α’ τάξη του Δημοτικού είναι μια δοκιμασία. Μια νέα ζωή σε περιμένει, με νέα δεδομένα και δυνατές προκλήσεις. Ακούστε, λοιπόν, το διαχρονικό «Νέα Ζωή 705» των Στέρεο Νόβα, πάρτε βαθιά ανάσα και ξεκινήστε να παίζετε στη δεύτερη πίστα του videogame που λέγεται μητρότητα!

“Just stop your crying/ it’s a sign of the times” τραγουδάει ο Harry Styles σε μια από τις ωραιότερες μπαλάντες της εποχής μας. Αν τα παιδιά κλαίνε τις πρώτες μέρες κάθε φορά που πρόκειται να σας αποχωριστούν, μην το κάνετε θέμα, είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο. Αντίθετα, αν είναι καταχαρούμενο που περνάει το πρωινό του μακριά σου, εκεί είναι που πρέπει να ανησυχείτε!



Είστε businesswoman ή  busy woman; Τότε το σχολείο είναι μια σανίδα σωτηρίας. Δείτε το θετικά – και την πρώτη μέρα, βάλτε στη διαπασών το “Dancing with myself” των Nouvelle Vague και αρχίστε να χορεύετε στο σαλόνι. Από τη δεύτερη μέρα και μετά, προσπαθήστε να μην καταλάβει το παιδί ότι χαίρεστε να το στέλνετε στο σχολείο, γιατί θα σας γυρίσει μπούμερανγκ.

Τα παιδάκια είναι αυθόρμητα και (άθελά τους) σκληρά. Αν έχουν την παραμικρή ιδιαιτερότητα, είναι πολύ πιθανό να αισθανθούν άσχημα. “Shake it off”, όπως λέει και η Taylor Swift. Δεν χρειάζεται να γίνει μεγάλο θέμα. Τώρα, σε περίπτωση το πρόβλημα παραμένει και γιγαντώνεται, εξηγήστε του ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για τη διαφορετικότητά μας .

Το homework για τα πρωτάκια είναι μια σχετικά απλή υπόθεση, σωστά; Λάθος, αγαπητή φίλη. Γιατί μπορεί να μη χρειάζεται να μελετήσεις, απαιτείται όμως πολλή υπομονή! Εδώ βέβαια μπορείτε πάντα να ζητήσετε τη βοήθεια της baby sitter, της μητέρας ή της πεθεράς σας. Όπως τραγούδησαν και οι Olive πριν από 22 χρόνια, “You ‘re not alone”…

Και για να αποσυμπιεστείτε και εσείς και το παιδί μετά το σχολείο, δοκιμάστε να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί κάνοντας κάτι δημιουργικό ή και χαλαρωτικό. Στον προαύλιο χώρο του Golden Hall μπορείτε να ανακαλύψετε ένα θεματικό σπίτι διασκέδασης αλλά  και δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς αλλά και μεγάλους επισκέπτες από το Public! Το σπίτι είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 17.00-21.00 μέχρι και τις 15/9 και εκεί τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν συναντήσεις με συγγραφείς των εκδόσεων Πατάκης που θα τους συστήσουν τους ήρωες των βιβλίων τους, εργαστήρια Μηχανικής για Junior Μηχανικούς από το CityLab, Play Doh Activities όπου τα παιδιά μπορούν να γίνουν σεφ και να δημιουργήσουν με τα πλαστοζυμαράκια και πολλές άλλες δημιουργικές δραστηριότητες! Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.

v