Ο σύντροφός μου γίνεται βίαιος κατά τη σεξουαλική επαφή και δεν το αντέχω. Τι να κάνω;

Ο σύντροφός μου γίνεται βίαιος κατά τη σεξουαλική επαφή και δεν το αντέχω. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

 ***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Έχω μια σχέση εδώ και δύο χρόνια με κάποιον δυο χρόνια μικρότερό μου. Εκείνος είναι χωρισμένος, χωρίς παιδιά ενώ εγώ είμαι διαζευγμένη με παιδιά. Το θέμα μου είναι ότι στην αρχή της σχέσης μας όλα ήταν καλά. Θα μπορούσα να πω ότι είναι καλό παιδί, αλλά τώρα τελευταία έγινε βίαιος πάνω στο σεξ. Εγώ εργάζομαι σε δυο δουλειές, με αποτέλεσμα να μην έχω κουράγιο για τίποτα. Και όταν έρχεται η στιγμή εκείνη, αγανακτώ γιατί το ζητάει με άσχημο τρόπο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Εκείνη τη στιγμή που νιώθω από πάνω μου κάποιον να με κάνει δικιά του με το ζόρι μου έρχεται και κλαίω. Βοήθεια τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και οι δύο με τις προηγούμενους γάμους σας, δεν εγκαταλείψατε την ιδέα δημιουργίας μιας όμορφης σχέσης, αλλά συνεχίσατε να επιθυμείτε! Η επιθυμία είναι δομικό και απαραίτητο στοιχείο για να συνεχίσει κανείς!

Όπως προανέφερα, η καλή σχέση δημιουργείται, δεν βρίσκεται! Η επιλογή του συντρόφου, ωστόσο, που κάνει ο καθένας είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη αυτού του στόχου. Εσείς λοιπόν επιλέξατε τον σύντροφό σας, και εκείνος εσάς. Στην αρχή της σχέσης σας ήταν όλα καλά, που σημαίνει ότι κάτι καλό κάνετε μαζί. Στο σήμερα, φαίνεται κάτι να έχει αλλάξει στην μεταξύ σας επικοινωνία, το οποίο επηρεάζει όλες τις πτυχές της επαφής σας, και τη σεξουαλική. Είμαι βέβαιη ότι δεν εντοπίζεται μόνο σε αυτό το επίπεδο η δυσκολία σας, ωστόσο μπορεί να είναι κάτι που εσάς να σας πληγώνει περισσότερο.

Για να προχωρήσετε καλά, είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε την δυσκολία αυτήν πολυεπίπεδα. Μιλήστε με τον εαυτό σας, και αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που έχει επηρεάσει την σχέση σας, τι σας αρέσει, τι σας δυσκολεύει, τι ονειρεύεστε για το μέλλον σας. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τον σύντροφό σας. Εάν εξακολουθείτε να έχετε τους ίδιους στόχους, ακόμη και εάν ο καθένας βαδίζει με τον δικό του τρόπο και τον δικό του ρυθμό, ο προορισμός είναι κοινός οπότε θα συμπορεύεστε και θα συναντιέστε. Εάν, ωστόσο, ο στόχος σας έχει αλλάξει, τότε θα μοιάζει επιτακτική ανάγκη να επιβάλλεται ο ένας στον άλλον, με όποιον τρόπο μπορεί, προκειμένου να μη χαθεί η σχέση.

Είναι πολύ όμορφο εκ μέρους σας που ζητάτε βοήθεια σε μια τέτοια στιγμή. Εάν επιθυμείτε να χαρείτε τη σχέση σας, δώστε ουσιαστική βοήθεια δουλεύοντας με τον εαυτό σας και μεταξύ σας. Έχετε πολλά να κερδίσετε.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v