Εγγυημένες συμβουλές για φυσικό μακιγιάζ

Εγγυημένες συμβουλές για φυσικό μακιγιάζ

Κανένα μακιγιάζ δεν ταιριάζει περισσότερο σε μια γυναίκα, από το φυσικό που αναδεικνύει την ομορφιά και δίνει ένα τόνο επιμελώς-ατημέλητου look. Οι ιδέες και τα βίντεο για να πετύχετε το πολυπόθητο natural look είναι πολλά, όμως, αυτές είναι οι s.o.s συμβουλές  που πρέπει πάντα να έχετε στο...νεσεσέρ σας.

Για το δέρμα

1ο βήμα

O καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσουμε ότι το μακιγιάζ θα… παραμείνει στη θέση του και θα είναι ομοιόμορφο είναι πριν κάνουμε οτιδήποτε, να απλώσουμε σε καθαρό δέρμα μια ενυδατική κρέμα. Προσέχουμε πάντα η κρέμα που έχουμε επιλέξει να ταιριάζει στον τύπο δέρματος μας και στην ηλικία μας.

2ο βήμα

Για να έχουμε το πολυπόθητο φυσικό αποτέλεσμα, καλό είναι να αποφεύγουμε τα βαριά make-up. Αντίθετα προτιμήστε μια αντηλιακή κρέμα ή τις λεγόμενες κρέμες ΒΒ με χρώμα. Μια τέτοιου είδους κρέμα, εκτός από ενυδατική δράση, προσφέρει κάλυψη και έχει πιο ελαφριά μορφή απ’ ότι το παραδοσιακό foundation.



3o βήμα

Οι παραπάνω κρέμες δεν προσφέρουν τέλεια κάλυψη σε σημάδια από ακμή και ερεθισμούς. Αν λοιπόν, το δέρμα σας έχει ατέλειες χρησιμοποιήστε concealer για να ταμπονάρετε τα επίμαχα σημεία. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το με τον παραδοσιακό τρόπο κάτω από τα μάτια για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους και να έχετε ξεκούραστο βλέμμα.

Αποφύγετε τα highlighter και τα ρουζ σε έντονες αποχρώσεις και επιλέξτε απαλές αποχρώσεις του ροζ.

Για τα μάτια

1ο βήμα

Για φυσικό αποτέλεσμα, επιλέξτε να βάλετε μάσκαρα σε καφέ απόχρωση αντί για μαύρη. Η διαφορά τους δεν είναι πολύ μεγάλη, όμως, το καφέ γλυκαίνει το βλέμμα. Επίσης, για να φαίνονται οι βλεφαρίδες ακόμα πιο πυκνές, εφαρμόστε πρώτα το prime της μάσκαρα και στη συνέχεια, την κανονική.

2ο βήμα

Προτιμήστε σκιές σε υγρή μορφή ή σε σκόνη, πάντα σε γήινες αποχρώσεις, της μόκας ή του μπρονζέ. Αν, όμως, θέλετε κάτι διαφορετικό και διακριτικό, αποχρώσεις του γκρι και του ροζ είναι ότι πρέπει, ειδικά σε όσες έχουν καστανά μάτια.

3ο  βήμα

Για όσες θέλουν να φαίνονται «άβαφες», το eyeliner είναι απαγορευτικό σε οποιαδήποτε απόχρωση. Παρόλα αυτά, μπορείτε με ένα καφέ μολύβι να βάψετε το εσωτερικό των πάνω βλεφάρων.

Για τα χείλη

Εκτός από τα κραγιόν σε nude αποχρώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λεγόμενα lip balm με χρώμα που δίνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ και επιπλέον, ενυδατώνουν τα χείλη. Ζωγραφίστε το περίγραμμα των χειλιών με το ειδικό μολύβι και στη συνέχεια, εφαρμόστε το lip balm. Τέλος, βάλτε κραγιόν σε γήινη απόχρωση ταμποναριστά και πετύχετε το φυσικό look που επιθυμείτε.

Για τα φρύδια

Γενικώς, αν τα φρύδια έχουν ωραίο σχήμα και είναι περιποιημένα, τότε δεν είναι απαραίτητο να τα βάψετε. Στην περίπτωση, όμως, που θέλετε να τα τονίσετε ή έχετε κενά, μπορείτε να τα «περάσετε» με καφέ σκιά. Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, βρέξτε το πινέλο πριν την εφαρμογή του.

v