Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας: Τα ηχηρά μηνύματα των Ελλήνων μαθητών

Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας: Τα ηχηρά μηνύματα των Ελλήνων μαθητών

Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σήμερα και κανείς δεν είναι πιο αρμόδιος από τα παιδιά να μας μιλήσει για την ειρήνη, την αγάπη και τη μη-βία.

Παιδιά από δημοτικά σχολεία ολόκληρης της χώρας μας φωνάζουν δυνατά πως δεν αντέχουν τη βία των μεγάλων, δεν την θέλουν! Τα παιδιά αγαπούν την ειρήνη, το παιχνίδι, την ασφάλεια και τα χαμόγελα. Το μήνυμά τους είναι ηχηρό και απεικονίζεται σε ζωγραφιές και συνθήματα. 

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο, καταγγέλουν τη βία εντός κι εκτός σχολείων και μας δίνουν ένα καλό μάθημα συμπεριφοράς!

Τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου, έδωσαν επίσης το δικό τους, μοναδικό στίγμα. 

Τα παιδιά από το 1ο Δημοτικό Προσοτσάνης στη Δράμα, λένε κι αυτά ένα τεράστιο ΟΧΙ στη βία!

Τα παιδιά της Ε' και ΣΤ' τάξης, έγραψαν συνθήματα με κύριο άξονα τη φιλία και την ισότητα. 

Ο πρότυπος παιδικός σταθμός και νηπιαγωγέιο «Τα Στρουμφάκια» στην Κοζάνη, αφιέρωσε μια ολόκληρη εβδομάδα σε δράσεις κατά της βίας. Εκτός των άλλων, οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν με τα παιδιά για την δύναμη των λέξεων που, ίσως, να πληγώνουν περισσότερο. Μετά, οι μαθητές έκαναν κατασκευές και έφτιαξαν τις δικές τους αφίσες.

        

Το Νεστόρειο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, έδωσε το δικό του στίγμα κατά της βίας όταν κατά το σχολικό έτος 2013-2014, πραγματοποιήθηκαν δράσεις πρόληψης-αντιμετώπισης της σχολικής βία και του σχολικού εκφοβισμού. Οι μαθητές μετέφεραν τα δικά τους μηνύματα με σελιδοδείκτες, αφίσες και πανό. 

Το 6ο Δημοτικό Σχολίο Χανίων, σε μία συλλογική προσπάθεια των μαθητών και των δασκάλων των μικρών τάξεων, είπαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ»  και στον ενδοσχολικό εκφοβισμό. 

 Ξεχωριστή νότα δίνουν τα μελωδικά μηνύματα ενός νηπιαγωγείου στην Κεφαλονιά, που μας προτρέπουν να αντισταθούμε στη βία και τον ρατσισμό. 

*Τα μηνύματα έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του κάθε σχολείου. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v