Οι συνήθειες που έχουν όλες οι δεμένες οικογένειες

Οι συνήθειες που έχουν όλες οι δεμένες οικογένειες

Μπορεί αρκετά συχνά να λέμε ότι οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής και οι αμέτρητες υποχρεώσεις έχουν μειώσει τον χρόνο που περνούν μαζί γονείς και παιδιά, όμως υπάρχουν κάποιες οικογένειες που αποδεικνύουν ότι οι αντιλήψεις αυτές δεν βρίσκουν αντίκρισμα στη δική τους περίπτωση. Συνήθως τις οικογένειες αυτές τις βλέπεις και αναρωτιέσαι πώς έχουν καταφέρει να μείνουν τόσο δεμένες.

*Φωτογραφία: pinterest.com

Η απάντηση βρίσκεται σε κάποιες φαινομενικά μικρές αλλά ουσιαστικά «μεγάλες» συνήθειες.

Τρώνε μαζί (πού και πού)

Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν γίνεται όλη η οικογένεια να μαζεύεται καθημερινά πρωί- μεσημέρι και βράδυ γύρω απ’ το τραπέζι για να φάει. Εξάλλου τα ωράρια των γονιών δεν συμβαδίζουν πάντα με τα ωράρια των παιδιών.  Φροντίζουν, όμως, κάποιες φορές την εβδομάδα να απολαμβάνουν το φαγητό τους οικογενειακώς, χωρίς τυπικότητες και με πολύ γέλιο- ακόμα κι αν αυτό σημαίνει τρώγοντας πίτσα και βλέποντας την αγαπημένη τους παιδική ταινία.

*Φωτογραφία: static1.squarespace.com

Τσακώνονται αλλά τα βρίσκουν

Σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν εντάσεις-  από τις προστριβές μεταξύ των γονιών μέχρι και τ’ αδέρφια που μαλώνουν για το ποιος θα παίξει πρώτος με το αυτοκινητάκι. Το ζήτημα, όμως είναι πώς τις διαχειρίζεται. Σε μια δεμένη οικογένεια, λοιπόν, οι γονείς αντιμετωπίζουν τις δικές τους διαφωνίες με ψυχραιμία και σύνεση και δίνουν το παράδειγμα στα παιδιά. Ακόμα κι αν εκείνα δεν τα βρουν μεταξύ τους, ο μπαμπάς και η μαμά θα επέμβουν για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και… τα πνεύματα θα ηρεμήσουν. 

*Φωτογραφία: psychologies.co.uk

Διασκεδάζουν μαζί εντός και εκτός σπιτιού

Οι δεμένες οικογένειες κάνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα μαζί εντός και εκτός σπιτιού, είτε αυτό σημαίνει ότι βλέπουν συχνά ταινίες στο σαλόνι του σπιτιού τους είτε ότι πηγαίνουν βόλτα μέχρι το πάρκο ή για παιχνίδι μέχρι την παιδική χαρά. Είναι η ζωντανή απόδειξη ότι για να περάσουν μικροί και μεγάλοι καλά, οι γονείς δεν χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Λένε συγγνώμη

Όλοι θα πουν πράγματα για τα οποία κάποιες φορές μετανιώνουν. Λίγοι, όμως, λένε συγγνώμη όταν έχουν μετανιώσει για κάτι ή όταν κάποιον έχουν πληγώσει. Οι γονείς δεν φοβούνται να παραδεχτούν τα λάθη τους και να ζητήσουν συγγνώμη απ’ τα παιδιά τους, γι’ αυτό και εκείνα με τη σειρά τους μαθαίνουν  απ’ το παράδειγμά τους.

*Φωτογραφία: cdn.cnn.com

Μιλάνε για τα συναισθήματά τους

Μπορεί ν’ ακούγεται άσχετο αλλά στην ουσία δεν είναι. Σε μια δεμένη οικογένεια, δεν θ’ ακούσεις να λένε στον γιο «οι άντρες δεν κλαίνε» ή «μην δείξεις ότι φοβάσαι». Ένας λόγος που οι δεμένες οικογένειες είναι τόσο δεμένες είναι γιατί μικροί και μεγάλοι, έχουν μάθει να συμφιλιώνονται με τα συναισθήματά τους και να τα «αγκαλιάζουν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v