10 ερωτήσεις που θα σας πουν αν είστε ανασφαλής

10 ερωτήσεις που θα σας πουν αν είστε ανασφαλής

Η ανασφάλεια είναι ένα γνώρισμα που λίγο ή πολύ το έχουμε όλοι οι άνθρωποι. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να νιώσουμε 100% ασφαλείς και πλήρεις με τον εαυτό μας. Ωστόσο, το πόσο λίγο ή πολύ ανασφαλείς είστε, μπορούν να σας το απαντήσουν οι παρακάτω ερωτήσεις.

Μιλάτε χαμηλόφωνα; Σε αντίθεση με τους παραπάνω, οσοι μιλάνε με φωνή που… ακούγεται και δεν ακούγεται και φανερώνουν δισταγμό στο λόγο τους, είναι επειδή δεν νιώθουν ασφάλεια με αυτό που έχουν να πουν. Δεν τοποθετούν με δύναμη τη γνώμη τους σε μια συζήτηση, αποφεύγουν να κάνουν ερωτήσεις και συνήθως ολοκληρώνουν τη φράση τους με την κατάληξη «έτσι δεν είναι;» ή «εσύ τι λες;». 

Διαφωνείτε συνέχεια με όλους; Οι άνθρωποι που τείνουν να διαφωνούν συχνά και θέλουν να έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο, συνήθως προσπαθούν να κρύψουν την ανασφάλειά τους. Εάν τους πεις πως ο ουρανός είναι γαλάζιος, όχι μόνο θα ισχυριστούν πως είναι πράσινος αλλά θα αναφέρουν και επιστημονικές έρευνες που το αποδεικνύουν. Τα ανασφαλή άτομα νιώθουν καλά μόνο όταν μειώνουν τους άλλους και ανυψώνουν τον εαυτό τους.

Παίρνετε δύσκολα αποφάσεις; Όταν δυσκολεύεστε να αποφασίστε εάν προτιμάτε βουνό ή θάλασσα και αφήνετε πάντα τους άλλους να αποφασίζουν για εσάς, μάλλον η αυτοπεποίθησή σας χρειάζεται δουλειά. Ανησυχείτε, ασυνείδητα, μήπως δυσαρεστήσετε τον συνομιλητή σας και σταματήσει να σας κάνει παρέα. Προτιμάτε, λοιπόν, να αφήνετε επάνω τους όλες τις αποφάσεις για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Αυτοσαρκάζεστε πολύ; Ωραίος ο αυτοσαρκασμός και δείγμα ευφυίας, αλλά με μέτρο! Όταν κάποιος αυτοσαρκάζεται συνέχεια δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Είναι τόσο μεγάλη η ανησυχία του πως κάποιος θα τον κοροϊδέψει, που τον προλαβαίνει και κοροϊδεύει τον εαυτό του πρώτος.

Θέλετε πάντα να κερδίζετε; Ναι, ναι! Κι αυτό είναι δείγμα ανασφάλειας! Ο άνθρωπος που δεν είναι εξοικειωμένος με την ήττα, δεν είναι εξοικειωμένος ούτε με τον εαυτό του. Νιώθει ανεπαρκής και «λίγος» , και μάλιστα η ανεπάρκειά του διαρρέει και στους άλλους με την ήττα του!

Κοιτάτε τον συνομιλητή σας στα μάτια; Ένα ακόμα δείγμα ανασφάλειας, είναι όταν δεν μπορείτε να εστιάσετε για πολλή ώρα στα μάτια του συνομιλητή σας καθώς του μιλάτε. Νιώθετε μειονεκτικά κι αυτό «βγαίνει προς τα έξω».

Δείχνετε την αδυναμία σας; Πολλοί άνθρωποι αρνούνται να παραδεχτούν πως σε κάποια πράγματα είναι αδύναμοι ή δεν τα καταφέρνουν και πολύ καλά. Πασχίζουν να το κρύψουν με κάθε τρόπο! Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, είναι πιο ανασφαλείς από εκείνους που έχουν αδυναμίες και δεν ντρέπονται να το παραδεχτούν.

Πόσο πολύ ζηλεύετε; Η ζήλεια είναι σχεδόν ταυτόσημη της ανασφάλειας. Ο άνθρωπος που είναι σίγουρος για τον εαυτό του και έχει αναγνωρίσει τις αρετές και τα μειονεκτήματά του, σπάνια ζηλεύει. Δεν χρειάζεται κάτι που έχει ο διπλανός του, δεν φοβάται μην χάσει την προσοχή του διπλανού του, δεν ζει και αναπνέει για το τι θα πει ο διπλανός του. Στις ερωτικές σχέσεις, δε, η ζήλεια φαίνεται ξεκάθαρα!

Πόσο… αλαζόνας είστε; Εάν η απάντηση είναι «πολύ», τότε η ανασφάλειά σας βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα! Εκείνοι που συμπεριφέρονται αλαζονικά σαν να είναι οι καλύτεροι του κόσμου, πασχίζουν να κρύψουν το αίσθημα κατωτερότητας που τους διακατέχει. Μην τους παρεξηγείτε…

Πόσο συχνά ζητάτε συγνώμη; Η συγνώμη είναι μια πολύ όμορφη λέξη, αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά. Εάν απολογείστε συνέχεια και για τα πάντα, ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει τίποτα κακό, μάλλον πρέπει να βρείτε τρόπους να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v