Με τον άντρα μου έχουμε πολλούς καυγάδες αλλά δεν θέλω να χωρίσω. Πώς να το χειριστώ;

Με τον άντρα μου έχουμε πολλούς καυγάδες αλλά δεν θέλω να χωρίσω. Πώς να το χειριστώ;
Ερώτηση:
Γεια σας. Είμαστε μαζί με το σύζυγό μου 6 χρόνια και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ο αρραβώνας, ο γάμος, ο ερχομός του πρώτου παιδιού και τώρα είμαι πάλι έγκυος. Από όταν γεννήθηκε η πρώτη μας κόρη, άλλαξε η επικοινωνία μεταξύ μας. Υπάρχει πολλή ένταση, πολλά νεύρα. Συζητάμε μόνο με δική μου πρωτοβουλία, αλλά φτάνουμε ξανά στο ίδιο σημείο. Του πρότεινα να πάμε σε ειδικό και το δέχτηκε. Το θέμα μου είναι ότι δουλεύει 18 ώρες κάθε μέρα και όταν προσπαθώ να του κάνω κουβέντα για εμάς, νευριάζει με αποτέλεσμα να τσακωνόμαστε. Γίνομαι νευρική και μπορεί να τον προσβάλλω και δεν βγαίνει κάποιο συμπέρασμα. Νιώθω ότι παλεύω μόνη μου και έχω σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό, αλλά δεν το κάνω γιατί τον αγαπάω και τον θέλω στη ζωή μου! Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Πώς να το χειριστώ;
Απάντηση:

*Φωτογραφία: blogcdn.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι σχέσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί! Χρειάζονται διαρκή φροντίδα για να αναπτυχθούν και καθώς αναπτύσσονται αλλάζουν, διαφοροποιούνται, διευρύνονται! Οι αλλαγές αυτές, ενώ είναι υπέροχες και επιθυμητές, είναι ταυτόχρονα και δύσκολες καθώς χρειάζεται και η «μετακίνηση» των συντρόφων.

Έτσι, λοιπόν, και στην δική σας ιστορία, μιλάτε για μια περίοδο 6 χρόνων της σχέσης σας, κατά την οποία η μία αλλαγή διαδέχεται την άλλη. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό σαν συνθήκη, είναι ωστόσο απαιτητικό κι έτσι μπορεί να φτάσει να σας δυσκολεύει. Στα νέα σας δεδομένα, είναι πολύ σημαντικό να βρείτε τη νέα ισορροπία σας, δηλαδή τον νέο τρόπο λειτουργίας. Αυτός ο νέος τρόπος όταν εδραιωθεί είναι που θα σας δώσει την ασφάλεια να τον υπερβείτε και να τον αλλάξετε εκ νέου. Όταν οι αλλαγές είναι τόσο σύντομες που δεν έχει επιτραπεί  στο ζευγάρι να παράξει τον νέο τρόπο λειτουργίας του, δημιουργείται η αίσθηση ότι οι περιστάσεις ξεπερνούν την ικανότητα τους κι έτσι παραδίδονται νιώθοντας ανήμποροι να ανταπεξέλθουν.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρά τη δυσκολία που αντιμετωπίζετε δεν εγκαταλείπετε την προσπάθεια! Θυμηθείτε, εσείς θα την αλλάξετε! Εφόσον ο σύντροφός σας συμφώνησε να απευθυνθείτε σε ειδικό, μπορείτε να βοηθηθείτε πολύ από αυτήν διαδικασία. Εάν πάλι δυσκολεύεται λόγω του ωραρίου του, μπορείτε και μόνη σας να κάνετε την αρχή προκειμένου από τη δική σας πλευρά να δείτε πώς μπορείτε να φροντίσετε για όλους σας. Φροντίζετε για εσάς, φροντίζετε για τη σχέση με τον σύντροφό σας, για τη σχέση με την κόρη σας, και για τη σχέση με το μωρό που κυοφορείτε. Μην χάνετε δυνατότητες χαράς!

Εύχομαι με το καλό να έρθει η γέννηση του παιδιού σας! Με το καλό να φέρετε αναγέννηση στη σχέση σας. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v