5 χτενίσματα για κορίτσια με κοντά μαλλιά

5 χτενίσματα για κορίτσια με κοντά μαλλιά

Υπάρχουν κορίτσια που θέλουν να μοιάσουν στη Ραπουνζέλ και αφήνουν τα μαλλιά τους μακριά και υπάρχουν και εκείνα πού δεν φοβούνται να δοκιμάσουν το καρέ-κοντό μαλλί. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να κάνουν εντυπωσιακά χτενίσματα. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα! Αν η κόρη σας, λοιπόν έχει κοντά μαλλιά, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα 5 εντυπωσιακά χτενίσματα:

Κότσος... εκ του αριστερόθεν

Δοκιμάστε έναν στραβό κότσο σε 3 απλά βήματα: Πρώτον, κάντε χωρίστρα προς τα αριστερά, φέρνοντας όλα τα μαλλιά προς αυτήν την πλευρά και δέστε τα με ένα λαστιχάκι. Φροντίστε η κοτσίδα να είναι αρκετά ψηλά. Στη συνέχεια, πάρτε ένα μικρό τμήμα των μαλλιών και περάστε το γύρω από την κοτσίδα, έτσι ώστε να κρυφτεί το λαστιχάκι και στερεώστε με τσιμπιδάκι. Τέλος, σχηματίστε τον κότσο με τα υπόλοιπα μαλλιά, τοποθετώντας τσιμπιδάκια. Για να είναι πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε μια χρωματιστή κορδέλα.

Ατημέλητο πλεξουδάκι

Aκουλουθήστε τα βήματα της φωτογραφίας, ξεκινώντας με την χωρίστρα. Επιλέξτε την δεξιά ή αριστερή πλευρά και αφού χτενίσετε τα μαλλιά της κόρης σας πολύ καλά, φτιάξτε ένα μικρό πλεξουδάκι στην αρχή του αυτιού. Στερεώστε με λαστιχάκι και το look είναι έτοιμο.

5+1 κοτσίδες

Γι’ αυτό το χτένισμα θα χρειαστείτε 5 μικρά λαστιχάκια και ένα μεγάλο σε έντονα χρώματα. Ξεκινήστε ξεμπλέκοντας τα μαλλιά και φέρτε τα όλα προς τα πίσω. Συνεχίστε το χτένισμα και χωρίστε σε 5 τούφες μαλλιών. Πιάστε την καθεμιά με λαστιχάκι και στερεώστε τη σφιχτά στην κορυφή. Κάντε το ίδιο και στις υπόλοιπες 4. Όταν τελειώσετε, πιάστε τις άκρες των μαλλιών σε ψηλή κοτσίδα!

Kοτσίδα καταρράκτης

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να φέρετε τα μαλλιά από την μια πλευρά και να τα ξεμπλέξετε πολύ καλά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κόμποι. Στη συνέχεια, χωρίστε το μπροστινό μέρος και πιάστε το με ένα λεπτό λαστιχάκι. Έπειτα χωρίζετε το δεύτερο τμήμα μαλλιών, μόνο που αυτή τη φορά το περνάτε κάτω από το πρώτο τμήμα και τα δένετε και τα δύο με δεύτερο λαστιχάκι. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες τούφες.

Πλεξούδα στη μέση

Βάλτε την κόρη σας να σκύψει προς τα κάτω το κεφάλι και πιάστε ένα μεγάλο μέρος των μαλλιών, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία και χωρίστε το σε 3 τμήματα. Φτιάξτε μια μεγάλη πλεξούδα και στερεώστε τη με λαστιχάκι.

v