Μετά τη γέννηση της κόρης μας, έχουμε απομακρυνθεί τελείως με τον άντρα μου. Πώς να το διαχειριστώ;

Μετά τη γέννηση της κόρης μας, έχουμε απομακρυνθεί τελείως με τον άντρα μου. Πώς να το διαχειριστώ;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας. Μετά τη γέννηση της κόρης μας έχουμε απομακρυνθεί τελείως με τον σύζυγό μου σε όλους τους τομείς. Υπάρχει συνεχώς ένταση και μικροτσακωμοί. Από την πλευρά μου, δεν έχω εμπιστοσύνη να αφήσω το παιδί σε γιαγιάδες και εκείνος από την πλευρά του, είναι σπίτι- δουλειά. Στον λίγο ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται  με τη μικρή ή χαλαρώνει. Να επισημάνω ότι εγώ δεν δουλεύω και είμαι όλη μέρα στο σπίτι με το παιδί! Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν υπάρχει όρεξη και από τις δυο πλευρές. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο ερχομός ενός παιδιού είναι μια συγκλονιστική εμπειρία που επηρεάζει τη λειτουργία του ζευγαριού σε όλα τα επίπεδα. Αυτό συμβαίνει ως φυσιολογική εξέλιξη, καθώς το ζευγάρι χρειάζεται να συμπεριλάβει το νέο μέλος, να το φροντίσει, να το αγαπήσει, να το μεγαλώσει. Η νέα αυτή υπέροχη συνθήκη του να είσαι γονιός χρειάζεται χρόνο, ώστε να αφομοιωθεί και οι σύντροφοι να μπορέσουν να πλησιαστούν ξανά ως ζευγάρι. Όχι όπως πριν, αλλά σε μια νέα σχέση!

Στη νέα φάση, λοιπόν, στην οποία βρίσκεστε, έχετε να χαρείτε ο ένας τον άλλον. Είναι υπέροχο εκ μέρους σας που φροντίζετε την κόρη σας. Υπέροχο που διαθέτετε τον χρόνο σας για το μεγάλωμα και την φροντίδα της. Είναι επίσης, πολύ όμορφο που ο σύντροφός σας φροντίζει οικονομικά την οικογένειά σας και ταυτόχρονα έχει πολλή διάθεση να παίξει με την κόρη σας μετά την δουλειά του. Έχετε όμορφα στοιχεία και οι δυο! Εκτιμήστε ο ένας την στάση του άλλου. Εάν κάτι δεν σας αρέσει, μπορείτε να το συζητήσετε και να το αλλάξετε.

Εκτιμώ ότι αυτό που χρειάζεστε είναι αγάπη και φροντίδα. Είναι πολύ όμορφο που επιθυμείτε να είστε κοντά με τον σύντροφό σας! Μοιραστείτε την επιθυμία σας αυτήν και βάλτε στόχο να φροντίσετε τη σχέση σας, όπως όμορφα φροντίζετε και την κόρη σας.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v