Έχω τεράστιο πρόβλημα με την πεθερά μου και με τον άντρα μου συζητάμε για διαζύγιο. Τι να κάνω;

Έχω τεράστιο πρόβλημα με την πεθερά μου και με τον άντρα μου συζητάμε για διαζύγιο. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

 ***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Έχω πρόβλημα με την πεθερά μου. Όλα άρχισαν από τότε που έμεινα έγκυος και μετακομίσαμε σε δικό μας σπίτι. Η μητέρα του από την πρώτη στιγμή, άρχισε τη μουρμούρα ότι δε θα μπορέσω να φροντίζω τον γιο της, ότι τελικά κατάφερα και της τον πήρα και πως ότι και να κάνω θα είναι δικός της. Δεν έδινα τόση σημασία -αν και της τα είχα μαζεμένα- κι έδινα τόπο στην οργή. Όταν γέννησα, έστησε καυγά στο μαιευτήριο για να πάρει το δεύτερο παιδί το όνομά της. Τα χειρότερα, όμως, ξεκίνησαν μετά με το μικρό μου. Η ίδια δεν έχει ιδέα από παιδιά, καθώς δεν μεγάλωσε εκείνη τον γιο της. Παρόλα αυτά, επιμένει πως πρέπει να δίνω ζάχαρη και μέλι στο βρέφος, πως τα μωρά μετά τις 40 μέρες δεν αρρωσταίνουν και ότι το παιδί πρέπει να το φτύνουν στο στόμα για να μην μου μοιάσει στον χαρακτήρα. Είπα ξεκάθαρα στον άντρα μου πως κάτω από αυτές τις συνθήκες δε θέλω ούτε να την βλέπω, ούτε να βλέπει το παιδί. Φοβάμαι ότι θα του κάνει κακό μόνο που το ακουμπάει. Δε ξέρει ούτε να το κρατήσει. Ο άντρας μου, όμως, επιμένει ότι δεν έχω δικαίωμα να της στερήσω το εγγόνι της. Έχω τσακωθεί μαζί της, δεν της μιλάω, ο άντρας μου παίρνει το μέρος της συνέχεια και έχουμε και τους δικούς μας καυγάδες που είναι τόσο συχνοί, ώστε να μιλάμε για διαζύγιο. Δεν αντέχω άλλο. Τώρα μου έχει δώσει ένα διάστημα να ηρεμήσω. Συζητάει με την μάνα του να έρθει στο σπίτι να δει το μωρό. Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Και πριν τον καυγά που της εξηγούσα τι χρειάζεται ένα παιδί, εκείνη ήταν κολλημένη στα δικά της. Τι να κάνω;

 

Απάντηση:

*Φωτογραφία: aleteiaslovenian.files.wordpress.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Εύχομαι από καρδιάς να σας ζήσει το μωρό σας και να χαρείτε όλη σας την οικογένεια στη νέα σας φάση! Η νέα αυτή φάση καθώς φέρνει αλλαγές, δεν έχει μόνο χαρές αλλά και δυσκολίες. Μάλιστα, καθώς η σχέση με τον σύντροφό σας προχωρά και εξελίσσεται, δυσκολίες του παρελθόντος που δεν έχουν λυθεί επανέρχονται πιθανώς με μεγαλύτερη ένταση προκειμένου να τις διευθετήσετε.

Μιλάτε, λοιπόν, για τη δυσκολία που σας δημιουργεί η στάση της πεθεράς σας. Η στάση της, ωστόσο, δεν αφορά μόνο την παρούσα φάση. Μέχρι τώρα σας δόθηκαν διάφορες αφορμές για να τη διαπιστώσετε. Ο διαφορετικός τρόπος να βλέπετε και να χειρίζεστε τις καταστάσεις, αντιλαμβάνομαι, ότι σας δημιουργεί δυσφορία. Ωστόσο, δε χρειάζεται να συμφωνήσετε. Δε χρειάζεται να υψώσετε το ανάστημα σας για να αναμετρηθείτε ποια έχει δίκιο και ποια άδικο. Δικαιούστε να διαφωνείτε. Δικαιούστε, επίσης, να αναπτύσσετε και να υπερασπίζεστε νέους τρόπους στη ζωή σας, ακόμη και εάν οι παλιοί έχουν χρήσιμα στοιχεία.

Το ερώτημα λοιπόν δε μπορεί να είναι πώς θα αντέξετε ή πώς θα αλλάξετε την πεθερά σας. Αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε. Το ερώτημα είναι πώς θα προχωρήσετε με τον άντρα σας, ώστε μέσα από την δική σας στάση να δημιουργήσετε μία σχέση που θα έχει  αγάπη, σταθερότητα και δεν θα απειλείται από τη διαφορετικότητα.

Στρέψτε λοιπόν το βλέμμα σας στο μεταξύ σας. Η σχέση σας, σας οδήγησε να δημιουργήσετε μια όμορφη οικογένεια. Η σχέση σας θα σας οδηγήσει και στο επόμενο βήμα. Αυτήν την οικογένεια να την χαρείτε κι όχι να την χάσετε.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v