Είμαι 45 ετών διαζευγμένη εδώ και 5 χρόνια κι ακόμα δεν έχω βρει έναν καινούριο σύντροφο. Μήπως κάνω κάτι λάθος;

Είμαι 45 ετών διαζευγμένη εδώ και 5 χρόνια κι ακόμα δεν έχω βρει έναν καινούριο σύντροφο. Μήπως κάνω κάτι λάθος;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Έχω πάρει διαζύγιο εδώ και 5 χρόνια και από τότε δεν έχω ξανακάνει σχέση. Είμαι όμως 45 ετών, τα χρόνια περνούν και φοβάμαι ότι θα μείνω μόνη μου, κάτι που δεν μ’ αρέσει. Θέλω έναν σύντροφο να περάσουμε μαζί τη ζωή μας. Μήπως κάνω κάτι λάθος και είμαι απόμακρη με τους άντρες; Όλο αυτό το διάστημα με είχαν πλησιάσει 2 άντρες, αλλά εγώ δεν ήμουν ακόμα έτοιμη γιατί δεν είχα ξεπεράσει το διαζύγιό μου. Το παιδί μου είναι 20 ετών, σπουδάζει εκτός Αθηνών κι έτσι αυτό δεν με περιορίζει. Τι με συμβουλεύετε;

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ένα διαζύγιο είναι μια δύσκολη συνθήκη σε κάθε περίπτωση. Η περίοδος που προηγείται της απόφασης είναι συνήθως γεμάτη δυσκολίες, διλήμματα και βαριά συναισθήματα. Η περίοδος της απόφασης έχει ευθύνη και πολλή αγωνία. Η περίοδος που ακολουθεί μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση, σε «κλείσιμο» ή σε μια διαδικασία διαρκούς επανάληψης της αδικίας, προκειμένου αυτός που νιώθει αδικημένος να δικαιωθεί. Μπορεί, ωστόσο, η περίοδος αυτή να αξιοποιηθεί για προσωπική επεξεργασία, έτσι ώστε οι προοπτικές και οι δυνατότητες για τη συνέχεια της πορείας του προσώπου να είναι εντελώς διαφορετικές, παρά τη βίωση αυτής της επώδυνης εμπειρίας.

Είναι υπέροχο που ενώ έχετε περάσει δυσκολίες, επιθυμείτε να προσχωρήσετε διαφορετικά! Είναι σημαντικό που ενώ έχετε ζωντανή την επιθυμία για τη δημιουργία μιας σχέσης ζωής, επιτρέψατε στον εαυτό σας να πάρει το χρόνο που χρειάζεται. Όσο φροντίζετε τη σχέση με τον εαυτό σας, όσο σας κοιτάτε τρυφερά και όχι με αγωνία, τόσο καλύτερα θα μπορείτε να σχετιστείτε και με τους άλλους ανθρώπους.

Η σχέση ζωής που επιθυμείτε χρειάζεται πέρα από το χρόνο που θα δημιουργηθεί, να έχει και ποιοτικά κριτήρια για να ευδοκιμήσει. Η δουλειά με τον εαυτό σας σε σχέση με τις εμπειρίες του παρελθόντος αλλά και τα όνειρα για το μέλλον σας, σίγουρα θα ήταν βοηθητική. Επιδιώξτε εάν σας ταιριάζει να ξεκινήστε ψυχοθεραπεία μέσω της οποίας θα δουλέψετε σε όλα τα επίπεδα σχέσεων καθώς παραμένετε μητέρα και η σχέση αυτή είναι πάντα πολύτιμη.

Σας ευχαριστώ.  

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v