5 κανόνες του στυλ που μας έμαθε το My Style Rocks

5 κανόνες του στυλ που μας έμαθε το My Style Rocks

Το φετινό Μy Style Rocks συνεχίζει και φέτος δυναμικά στον χώρο της τηλεόρασης. Ακόμη και αν κάποιος δεν το παρακολουθεί, είναι δύσκολο να μην ξέρει την Ιωάννα Σιαμπάνη, την κυρία Αποχωρούσα-Έφη Αναστασοπούλου με τα πολλά πτυχία και την πληθωρική Βικτώρια. Σχεδόν αδύνατο επίσης, είναι μην ξέρει κανείς τα πρόσωπα που απαρτίζουν την κριτική επιτροπή, καθώς έχουν διανύσει χιλιόμετρα στον χώρο της μόδας και του στυλ. Βασιζόμενες σ' αυτό θα δανειστούμε τα «φώτα» τους και θα σας παρουσιάσουμε τα 5 tips που θα βελτιώσουν την εικόνα κάθε γυναίκας.

 

Φωτογραφία: pronews.gr

Αν το μποτάκι είναι χαμηλό και δεν σε κολακεύει βάλε μια κάλτσα

Όλες οι γυναίκες αγαπούν τα μποτάκια τους. Είναι άνετα και ταιριάζουν τόσο με casual ντύσιμο όσο και με βραδινό. Ωστόσο, δεν μας κολακεύουν πάντα! Ανάλογα τη φόρμα, το σχέδιο και το χρώμα, μπορεί να «κονταίνουν» το πόδι, με αποτέλεσμα να μην μας κολακεύουν καθόλου. Για να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο, οι κριτές της εκπομπής συμβουλεύουν να το συνδυάζουμε με κάλτσα.

To color blocking είναι τάση, αλλά πρέπει να γίνεται σωστά

Ο βασικός κανόνας του color blocking είναι ο συνδυασμός διαφορετικών χρωμάτων και αποχρώσεων. Πρόκειται για μια τολμηρή τάση που απαιτεί τέχνη, καθώς ο συνδυασμός των χρωμάτων δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Πολλές το προσπαθούν, λίγες το πετυχαίνουν! Για να μην κινδυνεύετε λοιπόν να μοιάζετε με… κλόουν, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τα εξής:

  • Αποφύγετε τα σχέδια
  • Το πορτοκαλί ταιριάζει με το κόκκινο
  • Mην επιλέγετε έντονες αντιθέσεις.
  • Ακολουθήστε τον τροχό των χρωμάτων: επιλέξτε χρώματα που βρίσκονται κοντά το ένα με το άλλο και όχι απέναντι.

Βάλε μια φαρδιά ζώνη πάνω απ' το σακάκι ή το παλτό για περισσότερο στιλ

Η ζώνη μπορεί να θεωρείται ένα απλό αξεσουάρ, όμως, είναι αρκετή για να αναδείξει ένα ντύσιμο ή….να το καταστρέψει. Στο My Style Rocks οι φαρδιές ζώνες δίνουν και παίρνουν και οι κριτές δεν χάνουν ευκαιρία να τις σχολιάζουν, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσαμε να τις παραλείψουμε!  Ταιριάζουν πολύ πάνω απ’ το σακάκι ή το παλτό, χαρίζοντας ένα πιο επίσημο look.

Βάλτε αθλητικά για να «χαλαρώσεις» την εικόνα σου

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή τα αθλητικά παπούτσια δεν φοριούνται αποκλειστικά όταν θέλουμε να πετύχουμε το αθλητικό look, αλλά και σε πιο casual εμφανίσεις, για να «χαλαρώσουν» την εικόνα μας. Είναι εξίσου στιλάτα με τις μπότες, αρκεί να συνδυαστούν με τα σωστά ρούχα.

''Πριν βγεις από το σπίτι ρίξε μια ματιά στον καθρέφτη και αφαίρεσε κάτι από πάνω σου.''

Φωτογραφία: gossip-tv.gr

Tην συγκεκριμένη ατάκα έκλεψε, δανείστηκε ο Στέλιος ο Κουδουνάρης απ' την Coco Chanel. Πάνω στον ζήλο που έχουμε να πετύχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα, κάτι θα μας ξεφύγει και ίσως, βαρύνουμε την εικόνα μας. Γι’ αυτό αυτή η συμβουλή είναι άκρως απαραίτητη για κάθε γυναίκα!

Φωτογραφίες: pinterest.com

v