Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι για να μοιάζει με σουίτα ακριβού ξενοδοχείου

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι για να μοιάζει με σουίτα ακριβού ξενοδοχείου

Χαζεύετε στο ίντερνετ πολυτελή ξενοδοχεία; Σκέφτεστε ότι και εσείς θα θέλατε μια φορά να μείνετε στην σουίτα ενός 5αστερου; Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε για να πραγματοποιήσετε αυτήν την επιθυμία. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν απαραίτητο να ξεμυτίσετε από την πόρτα του σπιτιού σας! Ο λόγος; Μπορείτε να διακοσμήσετε το σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να θυμίζει ακριβή σουίτα ξενοδοχείου.

Ιδέες για το μπάνιο

Μπορείτε να επενδύσετε σε μια σκουρόχρωμη ταπετσαρία με γκλίτερ και να διακοσμήσετε τον τοίχο μ' έναν στρογγυλό καθρέπτη με σχέδια.

Προσθέστε στο μπάνιο σας διακοσμητικά φυτά (ψεύτικα ή αληθινά), έτσι ώστε όταν χαλαρώνετε στην μπανιέρα να έχετε την αίσθηση πως βρίσκεστε σε κέντρο ευεξίας και σπα!

Επενδύστε σ' ένα έπιπλο μπάνιου, στο οποίο θα φυλάσσετε τις πεντακάθαρες πετσέτες σας. Για να δώσετε περισσότερο στυλ, προτιμήστε να είναι κατασκευασμένο από ξύλο. 

Επιλέξτε λευκές κουρτίνες μπάνιου, καθώς το λευκό χρώμα είναι φωτεινό και δίνει την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

Αυτό που χρειάζεται κάθε μπάνιου είναι μικρούς χώρους αποθήκευσης. Μπορείτε να αγοράσετε αποθηκευτικά κουτιά και καλάθια κατασκευασμένα από μπαμπού.

Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Για να θυμίζει το μπάνιο... μπάνιο 5αστερου ξενοδοχείου, χρησιμοποιείστε γυάλινα βάζα όπου θα αποθηκεύετε τις μπατονέτες, τα σαπούνια και το βαμβάκι σας.

Ιδέες για το υπνοδωμάτιο

Επιλέξτε έναν εναλλακτικό είδος φωτισμού για την κρεβατοκάμαρα. Τοποθετήστε μικροσκοπικά λαμπάκια στο προσκέφαλο του κρεβατιού.

Αν είστε πιο ρομαντικές, μια κουνουπιέρα είναι ιδανική για να αναδείξει το υπνοδωμάτιό σας. 

Επενδύστε σ' ένα έπιπλο στα πόδια του κρεβατιού για να μπορείτε να κάθεστε ή να αφήνετε την τσάντα, τα βιβλία σας ή ακόμη και τις πυτζάμες.

Η γωνιά της ομορφιάς είναι απαραίτητη σε κάθε υπνοδωμάτιο. Βάλτε έναν ολόσωμο καθρέπτη για να κάνετε τις πρόβες σας.

ή επιλέξτε το κλασικό μπουντουάρ για να βάφεστε με την ησυχία σας.

Ιδέες για το σαλόνι

Χρωματιστά ή μονόχρωμα μαξιλάρια με ιδιαίτερα σχέδια και ένας πολυέλαιος δίνουν την αίσθηση του ακριβού.

Τα πολλά μαξιλάρια στους καναπέδες και οι μαξιλάρες όπως και τα πουφ δίνουν έναν ζεστό τόνο στο σαλόνι.

Τοποθετήστε στο τραπεζάκι του καθιστικού εντυπωσιακά λουλούδια και δείξτε τη σοφιστικέ σας πλευρά, διακοσμώντας το με ταξιδιωτικούς οδηγούς ή λευκώματα μόδας.

Δημιουργήστε μια μικρή γωνιά στο σαλόνι, για να βάλετε μια μικρή τραπεζαρία. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη, αντίθετα ένα στρογγυλό τραπέζι, πάνω σε ένα στρογγυλό-χνουδωτό χαλί θα δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Φωτογραφίες: pinterest.com

v