Η αλλαγή στις άδειες μητρότητας που θα κάνει τις μέλλουσες μανούλες πιο χαρούμενες

Η αλλαγή στις άδειες μητρότητας που θα κάνει τις μέλλουσες μανούλες πιο χαρούμενες

Η νέα αλλαγή στις άδειες μητρότητας σίγουρα μας κάνει λίγο πιο χαρούμενες! Όσες ετοιμάζεστε να γεννήσετε ευνοείστε με περισσότερες ημέρες άδεια, ενώ όσες το σκεφτόσασταν αλλά σας σταμάταγε η δουλειά, τώρα μπορείτε να το…. ξανασκεφτείτε.

Η μεγάλη ανατροπή στις άδειες μητρότητας, είναι πως από εδώ και στο εξής η ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας διάρκειας 6 μηνών, δεν συμψηφίζεται με καμία άλλη άδεια προστασίας μητρότητας!

Με πιο απλά λόγια, η νέα μητέρα έχει τη δυνατότητα να πάρει όλες τις άδειες που δικαιούται από το κράτος, συν το γνωστό σε όλες μας «6μηνο» του ΟΑΕΔ, πράγμα που σημαίνει πως ο νόμος της επιτρέπει να μείνει περισσότερο στο σπίτι με το μωρό της.  

Αναλυτικότερα, οι άδειες που δικαιούνται οι νέες μαμάδες, είναι οι εξής:

α) 17 εβδομάδες ειδική άδεια τοκετού και λοχείας (8 εβδομάδες πριν και 9 εβδομάδες μετά τον τοκετό).

β) 3,5 μήνες ειδική άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού μετ’ αποδοχών.
Για την συγκεκριμένη άδεια, υπάρχει η επιλογή αντί για τους 3,5 μήνες η μητέρα να πηγαίνει στη δουλειά της αλλά με μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα για 30 μήνες, ή κατά δύο ώρες για 18 μήνες. Τέλος, μπορεί να κάνει έναν συνδυασμό και να έχει μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες για 12 μήνες, και μία ώρα για 6 μήνες (σύνολο 18 μήνες).

γ) 6 μήνες ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας. Το 6μηνο χορηγείται αμέσως μετά την άδεια θηλασμού και δεν συμψηφίζεται.

Μέλλουσες μανούλες, μην το σκέφτεστε άλλο! Έχετε ακόμα έναν λόγο για το μεγάλο βήμα.

v