Μουσακάς μέσα σε 1,5 ώρα!

Μουσακάς μέσα σε 1,5 ώρα!

Greek moussaka ή αλλιώς μουσακάς! Το πλέον τουριστικό ελληνικό φαγητό για το οποίο άνθρωποι από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν στη χωρά μας για να το δοκιμάσουν! Ένα φαγητό που ξετρελαίνει, επίσης, και τα παιδιά μας αλλά τον αποφεύγουμε λόγο περιπλοκότητας. Με αυτή την συνταγή, όμως, ο μουσακάς σας θα είναι πεντανόστιμος και χωρίς να σας… ταλαιπωρήσει. Δοκιμάστε τον!

Τι θα χρειαστείτε

2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες πάχους ½ cm

Ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδου θρυμματισμένο ή τεμαχισμένο

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 κουταλιές της σούπας  πολτό τομάτας αναμιγνύεται με περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό

2/3 φλιτζάνια κόκκινο κρασί

Αλατοπίπερο

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για την μπεσαμέλ

50g βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι

2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα

50g κεφαλοτύρι

Μοσχοκάρυδο

2 αυγά

 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε ταψί και ψήστε τις και από τις δύο πλευρές για περίπου 25 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν).

Βήμα 2ο

Εν τω μεταξύ, ξεκινήστε να φτιάχνετε τον κιμά. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο κι έπειτα προσθέστε το σκόρδο, την κανέλα και την ρίγανη για μερικά λεπτά.

Βήμα 3ο

Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις πάρει βράση, σβήστε με το κόκκινο κρασί και προσθέστε τον πελτέ μαζί με το νερό. Αφήστε το να σιγοβράσει για μισή ώρα και λίγο πριν το απομακρύνετε από τη φωτιά ρίξτε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Για την μπεσαμέλ

Βήμα 4ο

Λιώστε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα και σιγά σιγά προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά καθόλη τη διάρκεια μέχρι να το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί, χωρίς να σβολιάσει. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε.

Βήμα 5ο

Μόλις το μείγμα πάρει τη μορφή παχύρευστης κρέμας, προσθέστε το τριμμένο τυρί και τρίψτε αρκετό μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε λίγο ακόμα, και αφήστε την μπεσαμέλ μακριά από τη φωτιά να κρυώσει για 5 λεπτά. Έπειτα, ρίξτε τα αυγά.



Για την… συναρμολόγηση

Βήμα 6ο

Χρησιμοποιήστε ένα ταψί 30x22εκ.

Καλύψτε το με μία στρώση μελιτζάνες, μία στρώση κιμά, άλλη μία στρώση μελιτζάνες, τον υπόλοιπο κιμά και ολοκληρώστε με την τελευταία στρώση από μελιτζάνες. Από πάνω ρίξτε την μπεσαμέλ, απλώστε την κατά μήκος του ταψιού και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί που φυλάξατε.

Καλύψτε το με λαδόκολλα και βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ (περίπου 40-45 λεπτά).

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: scrummylane.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v