Η μητέρα του συντρόφου μου δεν θέλει να με βλέπει γιατί ο γιος της θέλει να συγκατοικήσουμε. Τι πρέπει να κάνω;

Η μητέρα του συντρόφου μου δεν θέλει να με βλέπει γιατί ο γιος της θέλει να συγκατοικήσουμε. Τι πρέπει να κάνω;
Ερώτηση:

 ***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Δεν είμαι μαμά αλλά έχω πρόβλημα με τη μητέρα του αγοριού μου. Είμαι 19 χρόνων, εκείνος 22 και έχουμε σχέση εδώ και δύο χρόνια. Τον πρώτο χρόνο ήμασταν μια χαρά(με τη μητέρα του) και έδειχνε να με συμπαθεί. Με έπαιρνε τηλέφωνο για ψώνια και αν δεν πήγαινα μια μέρα στο σπίτι τους, με έπαιρνε τηλέφωνο να δει αν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί της. Τον δεύτερο χρόνο και μέχρι σήμερα δεν θέλει να με βλέπει. Αυτό ξεκίνησε όταν είδε πως η σχέση μας είναι σοβαρή τελικά και πως ο γιος της έχει σχέδια για το μέλλον μας. Όταν της είπε ότι θέλει να συγκατοικήσουμε του είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα και να μη κάνει τέτοια μεγάλα βήματα. Πλέον δεν θέλει να πηγαίνω στο σπίτι της και όταν με βλέπει δεν με χαιρετάει. Είναι 56 ετών αν αυτό βοηθάει και έχει ακόμα έναν γιο. Δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση. Τι πιστεύετε εσείς; Τι πρέπει να κάνω; 


Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο που έχετε μια όμορφη σχέση με τον σύντροφό σας και αυτή προχωρά! Υπέροχο, επίσης, που θέλετε να έχετε πλάι σας αγαπημένα σας πρόσωπα, όπως τους γονείς σας.

 Ήδη διανύετε τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης σας και είναι όμορφο που τα διανύετε μαζί! Τα χρόνια αυτά είναι υπέροχα μα και απαιτητικά ταυτόχρονα. Οι νέοι ενήλικες προσπαθούν να αναλάβουν πλέον τους νέους ρόλους και τις ευθύνες τους αλλά, ωστόσο, δυσκολεύονται να αφήσουν πίσω τους τα προνόμια των παιδικών χρόνων. Αντίστοιχη δυσκολία αντιμετωπίζουν και οι γονείς καθώς χρειάζεται να βρουν νέες ισορροπίες με τα παιδιά τους, που δεν είναι πια παιδιά. Οι αλλαγές αυτές είναι πολλές και χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια ώσπου να αφομοιωθούν και από τις δυο πλευρές.

Επομένως, συνεχίζετε να φροντίζετε τη σχέση σας και να προχωράτε όμορφα! Παίρνοντας ευθύνη από τη δική σας θέση, κρατάτε μια στάση που εσάς σας ταιριάζει σε μια τέτοια κατάσταση. Επιδιώξτε να βάλετε νέους όρους για να σχετιστείτε στο σήμερα, όχι σαν φίλες, όχι σα μητέρα και κόρη , μα σαν τη μητέρα του συντρόφου σας όπως και είναι.  Κατανοώ γιατί δε σας αρέσει αυτή η κατάσταση. Τι θα λέγατε να την επηρεάσετε; Χαιρετήστε με ευγένεια και εκτίμηση την μητέρα του συντρόφου σας σε κάθε ευκαιρία. Όσο περισσότερο υποστηρίξετε τη σχέση που θα θέλατε να έχετε, τόσο πιο πιθανό να τη δημιουργήσετε. Εκείνη πιθανά ανησυχεί ότι με το μεγάλωμα σας θα απομακρυνθείτε. Δείξτε της λοιπόν τα σημεία στα οποία θέλετε να είστε κοντά!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v