«5 πράγματα που έμαθα μετά το δεύτερο παιδί μου»

«5 πράγματα που έμαθα μετά το δεύτερο παιδί μου»

Πολλές μαμάδες, όταν αποκτούν δεύτερο παιδί, ανησυχούν για το αν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της οικογένειας και αν θα είναι το ίδιο ικανές, όπως στο πρώτο παιδί. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε, γιατί μετά το δεύτερο παιδί ανακαλύπτεις πράγματα που μέχρι πρότινος αγνοούσες και με κάποιον μαγικό τρόπο, διευκολύνουν τη ζωή σου. Αυτή η μαμά συνειδητοποίησε μέσα σε διάστημα ενός έτους, πόσο πιο απλή έγινε η ζωή της μετά το δεύτερο παιδί, για αυτούς τους 5 λόγους.

Θα περάσει κι αυτό, και μάλιστα δεν θα το θυμάμαι καν…  

«Με το πρώτο παιδί, όλα φαινόντουσαν δύσκολα και… αιώνια! Όταν, όμως,  ήρθε το δεύτερο παιδί, ήξερα από την αρχή πως «θα περάσει κι αυτό!». Και η αλήθεια είναι πως, όχι απλά πέρασαν όλα τα δύσκολα, αλλά ούτε καν τα θυμάμαι!»

Δεν μπορώ να τα κάνω όλα μαζί αλλά δεν πειράζει…

«Υπάρχουν φορές που χρειάζονται κάτι και τα δυο παιδιά μου ταυτόχρονα. Κάποιος, όμως, θα πρέπει να περιμένει και μάλιστα κλαίγοντας, αλλά πλέον δεν νιώθω τύψεις γι’ αυτό. Όλα θα γίνουν στη σειρά τους.»

Κάθε παιδί είναι τελείως διαφορετικό…

«Οι συνήθειες του πρώτου και του δεύτερου παιδιού μου είναι εντελώς διαφορετικές! Κάποια στιγμή, απλά το πήρα απόφαση και ακολουθώ τη σειρά και την προσωπικότητα του καθενός, χωρίς να το πιέζω. Ο άνθρωπος, εξάλλου, γεννιέται!»

Όταν χρειάζομαι βοήθεια, απλά τη ζητάω…

«Στο πρώτο μου παιδί, ένιωθα άσχημα όταν έφτανα σε σημείο να χρειάζομαι βοήθεια. Δεν ήμουν τόσο τέλεια και ικανή όσο φανταζόμουν και αυτό με πείραζε. Πλέον, ξέρω πως το να ζητήσω βοήθεια από τη γιαγιά και τον παππού, δεν θα με κάνει λιγότερο ''καλή'' μαμά!»

Εμπιστεύομαι το ένστικτό μου, ακόμα κι αν οι άλλοι διαφωνούν…

«Έπειτα από δύο παιδιά, έμαθα να ακολουθώ το ένστικτό μου και να προστατεύω τα όριά μου. Ακόμα κι αν το κοντινό μου περιβάλλον δεν συμφωνεί με μια απόφαση, ξέρω πως η καρδιά μου δεν θα με προδώσει. Την ακούω, την ακολουθώ και δεν το έχω μετανιώσει!»

Πηγή: popsugar.com

v