Πώς να συμπεριφερθώ σε κάποιον που δείχνει ότι ενδιαφέρεται ενώ δεν είμαι σίγουρη αν τον θέλω;

Πώς να συμπεριφερθώ σε κάποιον που δείχνει ότι ενδιαφέρεται ενώ δεν είμαι σίγουρη αν τον θέλω;
Ερώτηση:
Είμαι 26 ετών, παντρεμένη εδώ και 8 χρόνια και μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού που λατρεύω. Με τον σύζυγό μου έχουν δημιουργηθεί πολλά θέματα και είμαστε «σχεδόν» μαζί, έχοντας χωριστές ζωές μέχρι να λυθούν κάποια ζητήματα. Τώρα τελευταία, γνώρισα στον χώρο που γυμνάζομαι ένα παλικάρι 22 ετών. Μου έδειχνε εν μέρει ενδιαφέρον, μέχρι που έμαθε πως έχω παιδί. Εκεί μαζεύτηκε αρκετά. Δεν έχω δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σκέφτομαι ότι ίσως να μη θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω. Το θέμα είναι ότι απ’ τη μία με πλησιάζει και από την άλλη δεν ασχολείται καθόλου. Οπότε έχω μπερδευτεί. Σκέφτομαι ότι ο ίδιος δεν θέλει να μπλέξει ή εικάζει πως ως γονιός δεν διατίθεμαι. Είναι και η διαφορά ηλικίας στη μέση. Πώς θα μπορούσα να συμπεριφερθώ; Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να περάσω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: πώς το παιδί είναι πάνω απ’ όλα, αλλά η προσωπική μου ζωή είναι διαφορετικό κομμάτι. Δεν μπορώ να μιλήσω ξεκάθαρα, γιατί δεν είναι ούτε ήταν κάτι ξεκάθαρο και από μέρους του, οπότε σαφώς και φοβάμαι την… ήττα.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η περίοδος αυτή μοιάζει να είναι αρκετά δύσκολη για εσάς καθώς προκύπτουν ερωτήματα σε πολλά επίπεδα λόγω της επικρατούσας κατάστασης.

Είστε σε ένα γάμο «σχεδόν» μαζί. Μαζί αλλά σε χωριστές ζωές. Εξ ορισμού οι έννοιες αυτές δεν πηγαίνουν μαζί. Η δυσνόητη αυτή κατάσταση μοιραία οδηγεί σε σύγχυση στο πώς να προχωρήσετε. Πριν βιαστείτε να κάνετε το επόμενο βήμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ολοκληρώσει το προηγούμενο. Είναι διαφορετική συνθήκη το να είστε παντρεμένη, το να είστε σε διάσταση ή να είστε χωρισμένη τόσο σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της προσωπικής σας ζωής, όσο και σε ότι αφορά τη γονική σας λειτουργία.

Πριν αποφασίσετε τον προορισμό σας, χρειάζεται να γνωρίζετε την αφετηρία σας. Ανάλογα με την απόσταση, υπάρχει και το αντίστοιχο κόστος. Χρειάζεται λοιπόν κάποιος, προτού αποφασίσει να κάνει ένα ταξίδι, να συνυπολογίσει όλα τα στοιχεία για να καταλήξει εάν το επιθυμεί. Και πριν βιαστείτε να δώσετε τα στοιχεία αυτά σε κάποιον άλλον προκειμένου να αποφασίσει, αξιοποιήστε τα εσείς. Με προσωπική επεξεργασία και δουλειά, έχετε να αποφασίσετε πώς θα ονειρευτείτε το μέλλον σας, με ποια απόχρωση, με ποιους ανθρώπους, ώστε να επιδιώξετε να κατακτήσετε το στόχο σας, για το καλό όλων σας, και το δικό σας και της κόρης σας. Αυτά πάνε μαζί.

Με έγνοια λοιπόν και επιθυμία, φροντίζετε να ξεκαθαρίσετε πού βρίσκεστε για να μπορέσετε να ονειρευτείτε που θέλετε να φτάσετε.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v