Δεν στήριξα αρκετά την γυναίκα μου αλλά τώρα θέλω να επανορθώσω

Δεν στήριξα αρκετά την γυναίκα μου αλλά τώρα θέλω να επανορθώσω
Ερώτηση:

 ***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαστε παντρεμένοι 17 χρόνια και έχουμε 2 παιδιά κοντά στην εφηβεία. Τα τελευταία 5 χρόνια δεν στήριξα αρκετά την γυναίκα μου, δεν ήμουν καλά. Τον τελευταίο χρόνο προσπαθώ πάρα πολύ και βοηθάω πραγματικά, την αγαπάω πολύ αλλά έχω κάνει λάθη στην σχέση μας. Έμαθα ότι η γυναίκα μου ήδη θέλει διαζύγιο αλλά μένει μαζί μου χωρίς να μου πει τίποτα για τα παιδιά. Νομίζω ότι σε 3-4-5 χρόνια θα ζητήσει να χωρίσουμε, με αγνοεί και δεν θέλει να την αγγίζω. Τι να κάνω; Είναι ήδη αργά;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: loveandlifetoolbox.com

Αγαπητέ αναγνώστη,

Δεν είναι ποτέ αργά για αλλαγή. Δεν είναι ποτέ αργά για υπερβάσεις και για εξέλιξη. Δεν είναι ποτέ αργά για νέες προτάσεις. Η επιθυμία σας είναι υπέροχη! Ωστόσο, όταν κάνετε τις προτάσεις σας να είστε προετοιμασμένος για τις απαντήσεις που θα λάβετε! Δεν πρέπει μια πιθανή απάντηση να καθορίσει τις ερωτήσεις που θα θέσετε. Πρέπει να βρείτε τρόπο να εκφράσετε  την επιθυμία σας για την προοπτική της σχέσης σας και άρα χρειάζεται να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας και να συνεπάρετε και τη γυναίκα σας.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιες ήταν οι δυσκολίες που σας κράτησαν σε απόσταση τα τελευταία 5 χρόνια. Είναι σημαντικό πρώτα για εσάς και κατ΄ επέκταση και για τις σχέσεις σας,  να δουλέψετε τα θέματα αυτά σε προσωπικό επίπεδο. Όχι μόνο για τη σχέση με τη γυναίκα σας, αλλά και με τα παιδιά σας, και κυρίως με τον εαυτό σας.

Έχετε ήδη συναντήσει δυσκολίες, και πιθανότατα να συναντήσετε κι άλλες στην πορεία. Εφόσον, όμως, επιθυμείτε να εξελιχθείτε, αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας και βρείτε τους δικούς σας τρόπους για να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες αυτές.

Είναι πολύ όμορφο που η σχέση με τη γυναίκα σας σας είναι σημαντική και σας κινητοποιεί να γίνετε καλύτερος. Μη μένετε απαθής από φόβο, ούτε απλά εξυπηρετικός. Βάλτε ζωντάνια, βάλτε διάθεση, βάλτε νέα δεδομένα!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v