Η πεθερά μου ανακατεύεται στη ζωή μας και ξεσπώ στον σύντροφό μου. Τι με συμβουλεύετε;

Η πεθερά μου ανακατεύεται στη ζωή μας και ξεσπώ στον σύντροφό μου. Τι με συμβουλεύετε;
Ερώτηση:

 ***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Εδώ και λίγους μήνες συζώ με τον μελλοντικό μου σύζυγο. Το θέμα είναι πως μένουμε στο σπίτι της πεθεράς μου και ψάχνουμε για ένα δικό μας σπίτι. Η πεθερά μου, όμως, ανακατεύεται παντού, ακόμη και σε μικροπράγματα. Έχω κάνει αρκετή υπομονή. Το ίδιο με συμβουλεύουν και οι φίλες μου: να κάνω υπομονή. Όμως υπάρχουν και όρια! Το αποτέλεσμα είναι να θυμώνω και να ξεσπώ στον σύντροφό μου και αυτό έχει επιπτώσεις στην σχέση μας. Τι με συμβουλεύετε;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο που έχετε μια όμορφη σχέση, η οποία εξελίσσεται και σας είναι σημαντική. Πολύ όμορφο, επίσης, που όσο προχωράτε την κοινή σας ζωή αναρωτιέστε για το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργεί ώστε να είναι εποικοδομητική. Όπως πολύ σωστά αναφέρετε, πρέπει να υπάρχουν όρια.

 Τα όρια είναι απαραίτητα σε κάθε είδους σχέση προκειμένου να λειτουργήσει καλά κι αυτό που σας δυσκολεύει στην παρούσα φάση είναι η απουσία τους. Καθώς φροντίζετε τη σχέση σας, έχετε να διαπραγματευτείτε ως ζευγάρι, πλέον, πώς θα διαμορφώσετε τα νέα όρια σας.

 Τα όριά σας χρειάζεται να είναι τέτοια που θα σας προσφέρουν το χώρο να αναπτυχθείτε αλλά θα σας επιτρέπουν να είστε σε επαφή και με άλλους σημαντικούς ανθρώπους, όπως φίλους και συγγενείς με έναν διαφορετικό τρόπο.

Επιλέξατε τον σύντροφό σας γιατί τα χαρακτηριστικά του σας γοήτευσαν. Υποστηρίξτε, λοιπόν, την επιλογή σας και εμπιστευθείτε ότι, παρά τη δυσκολία που υπάρχει από τις οικογένειές σας, εσείς μπορείτε να προσχωρήσετε όμορφα. Όχι κάνοντας υπομονή αλλά υπερασπιζόμενοι την αλλαγή.

 Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v