Θέλω να κάνουμε παιδί με τον σύντροφό μου, όμως το αποφεύγει. Πώς να το χειριστώ;

Θέλω να κάνουμε παιδί με τον σύντροφό μου, όμως το αποφεύγει. Πώς να το χειριστώ;
Ερώτηση:

 ***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα τη βοήθειά σας οπωσδήποτε. Παρόλο που είμαι μικρή, έχω σχέση 9 χρόνια και τον τελευταίο, είμαστε αρραβωνιασμένοι. Εγώ δουλεύω, όχι όμως και ο σύντροφός μου. Είμαστε στην ίδια ηλικία. Έχω λοιπόν μια τεράστια επιθυμία: να κάνουμε ένα μωράκι. Όχι, τώρα αλλά μέχρι τον Σεπτέμβρη να έχει μπει στο πρόγραμμα. Εκείνος όλο βρίσκει δικαιολογίες και απ’ ότι κατάλαβα, φοβάται ότι θα χάσει την ελευθερία του. Πώς να του αλλάξω γνώμη; Το θέλω τόσο πολύ! Έχουμε την στήριξη όλων γύρω μας και όμως δεν ανταποκρίνεται. Πώς να το χειριστώ;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι πολύ όμορφο που έχετε μια σχέση χρόνων! Μέσα σε αυτά τα χρόνια, έχετε δει ο ένας σύντροφος τον άλλο να αλλάζει, να ξεπερνά εμπόδια, να μεγαλώνει! Όλη αυτή η εμπειρία που έχετε είναι πολύτιμη για να κατανοήσετε και την παρούσα φάση.

Όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να κάνει παιδί, τότε καλείται να διευρύνει τη σχέση του προκειμένου να χωρέσει ένα πολύ σημαντικό άλλο πρόσωπο: το παιδί τους.

Αυτή η διαδικασία είναι μια απαιτητική αφού, εκτός από όμορφες στιγμές έχει και αρκετές δύσκολες. Μπορεί, λοιπόν,να είστε χρόνια μαζί, η ηλικία σας όμως δεν σας έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα να είστε αυτόνομοι ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα δικό σας περιβάλλον. Υπάρχουν θέματα που μοιάζουν να απασχολούν το σύντροφό σας, όπως η επαγγελματική του αποκατάσταση.

Είναι πολύ όμορφο που έχετε στήριξη από τους γύρω σας, ωστόσο είναι ακόμη πιο ωραίο και υπεύθυνο να μην επιθυμείτε να βασιστείτε στη στήριξη αυτή για να προχωρήσετε, αλλά να δημιουργήσετε τα δικά σας δεδομένα.

Φροντίστε τη σχέση με τον σύντροφό σας όχι προσπαθώντας να του αλλάξετε γνώμη, αλλά με διάθεση να ακούσετε και τη δική του επιθυμία και τελικά να αποφασίσετε από κοινού!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v