Μία ημέρα αφιερωμένη στην ομορφιά

Μία ημέρα αφιερωμένη στην ομορφιά

Τι περιλαμβάνει για εσάς μία πραγματικά όμορφη μέρα; Μία ήσυχη, αμμουδερή παραλία; Το αγαπημένο σας μπαρ; Δραστηριότητες στη φύση; Ένας υπέροχο γεύμα; Μήπως, μερικές στιγμές αφιερωμένες στην εσωτερική και εξωτερική ομορφιά σας;

Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε από την πραγματικότητα για να ζήσετε μία όμορφη μέρα, μπορείτε απλώς να βυθιστείτε σε αυτήν, όπως θα βυθιζόσασταν σε μία μπανιέρα γεμάτη αιθέρια έλαια και ροδοπέταλα.

Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να νιώθετε πιο όμορφα, όλες τις ώρες της ημέρας, ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές

6.00 π.μ.: Ξυπνήστε πριν από το ξυπνητήρι…

…και εφόσον έχετε συμπληρώσει 7-8 ώρες ύπνου. Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο οργανισμός του μέσου ανθρώπου για να γεμίσει μπαταρίες και αν ενεργοποιήσει την ορμόνη της ανάπτυξης. Είναι αυτή ακριβώς η ορμόνη που βοηθά την επιδερμίδα μας να διατηρείται σε καλή κατάσταση και λαμπερή –άλλωστε, κανείς δεν δείχνει όμορφος με σακούλες κάτω από τα μάτια.

Όταν ξυπνήσετε αφιερώστε μερικά λεπτά στο να παρατηρήσετε πώς νιώθει το σώμα σας –ιδιαίτερα ένα έχετε μικροενοχλήσεις και πονάκια που μπορεί να αποσπούν την αυτοσυγκέντρωση στην ζωή σας. Τεντωθείτε αργά και πάρτε βαθιές ανάσες για να κυκλοφορήσει καλά το αίμα στον οργανισμό σας. Προετοιμαστείτε για την ημέρα που ξεκινά και φανταστείτε τον μεγάλο σκοπό της: Ομορφιά.

6.20 π.μ.: Πρωινές συνήθειες

Πάρτε το πρωινό σας μπάνιο -δεν είναι απαραίτητο να λουστείτε- και ξεπλύνετε το σώμα και το κεφάλι σας με δροσερό νερό. Στεγνώστε λίγο το μαλλιά με το σεσουάρ και χτενίστε τα με μία απαλή, στρογγυλή βούρτσα. Πλύνετε το πρόσωπό σας και απλώστε, έπειτα, μία ενυδατική κρέμα που θα περιέχει τις βιταμίνες Β3, Β5, Ε και άλφα-οδροξυ οξέα. Καλό είναι η κρέμα ημέρας να περιέχει και αντηλιακά φίλτρα –είναι η κρέμα νυκτός που πρέπει να περιέχει περισσότερα συστατικά θρέψης.

7.00 π.μ.: Καλό πρωινό

Το πρωινό σας μπορεί να περιλαμβάνει δημητριακά ολικής άλεσης, υγιεινά λίπη, φρέσκα φρούτα, καθώς και λίγη πρωτεΐνη, όπως ασπράδια αυγών. Μπορείτε ακόμα να φάτε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, μέλι και ξηρούς καρπούς.

7.10 π.μ.: Βιταμίνες

Αμέσως μετά το πρωινό σας γεύμα μην ξεχάσετε να πάρετε τις πολυβιταμίνες σας, οι οποίες πρέπει να περιέχουν βιταμίνη D, ασβέστιο, μαγνήσιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτές βοηθούν τον οργανισμό, το σώμα και το πνεύμα, τις σεξουαλικές σας επιδόσεις, ενώ εμποδίζουν την δημιουργία ρυτίδων.

7.15 π.μ.: Μίνι-κινητοποίηση

Όσο κι αν θέλουμε να αφιερώσουμε την ημέρα αποκλειστικά σε εμάς, όλο και κάποια μικρο-δουλειά θα έχουμε να κάνουμε, π.χ. να πάμε τα παιδιά στο σχολείο, να ψωνίσουμε κάτι από το σούπερ μάρκετ κ.ο.κ. Ενώ οδηγείτε για να πάτε σε όλες αυτές τις δουλειές, μπορείτε ταυτόχρονα να κάνετε μερικές ασκήσεις Kegel, πιέζοντας τους μύες που ελέγχουν την ουροδόχο κύστη, οι οποίες σκοπό έχουν, μεταξύ άλλων, να βελτιώσουν την σεξουαλική σας ζωή.

Ενώ περιμένετε στην ουρά του σούπερ μάρκετ παρατηρήστε την στάση του σώματός σας και βελτιώστε την: Ίσια η πλάτη, μέσα τα οπίσθια, έξω το στήθος, πίσω οι ώμοι, ψηλά το κεφάλι, σε ευθεία το πηγούνι και τα πάνω και κάτω δόντια να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Δεν νιώθετε ήδη πιο ωραία;

9.00 π.μ.: Εξασκήστε το χαμόγελό σας

Καλημερίστε όλους όσους συναντήσετε στον δρόμο σας με ένα πλατύ χαμόγελο. Οι χαμογελαστοί άνθρωποι είναι πάντα πιο αρεστοί, δημιουργούν καλύτερες σχέσεις και νιώθουν πιο όμορφα από τους κατσούφηδες.

10.50 π.μ.: Δεκατιανό

Αυτό μπορεί να είναι ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα ή πράσινο τσάι (οι πολυφαινόλες του βοηθούν εξαιρετικά την επιδερμίδα). Πέρα από να καλύψουν προσωρινά το αίσθημα της πείνας σας, οι τροφές αυτές περιέχουν βιοτίνη, η οποία βοηθά στον μεταβολισμό του λίπους και των θερμίδων. Στο δεκατιανό σας μπορείτε ακόμα να προσθέσετε μήλο ή καρότο, τα φυσικά λευκαντικά των δοντιών.

12.30 μ.μ.: Διάλειμμα για φαγητό

Σας έχουμε δύο εξαιρετικές εναλλακτικές για μεσημεριανό: Σαλάτα με ελαιόλαδο και ξύδι, συνοδευόμενη από σολομό που περιέχει καροτενοειδή για να διατηρείται η ελαστικότητα στην επιδερμίδα σας, ή σούπα με λαχανικά, χωρίς βούτυρα και κρέμες, που δημιουργεί αίσθημα κορεσμού και αποτρέπει την πρόσληψη βάρους.

2.00 μ.μ.: Προσέξτε το πράσινο

Είτε βρίσκεστε στο σπίτι είτε στο γραφείο, αφιερώστε μερικές στιγμές στο να παρατηρήσετε τις πρασινάδες γύρω σας (δε μπορεί, όλο και κάποιο φυτό θα υπάρχει κοντά σας). Το αίσθημα ότι υπάρχει μία άλλη μορφή ζωής που αναπνέει κοντά σας (πέρα από τον ενοχλητικό σας συνάδελφο) μπορεί να σας ανακουφίσει, να σας χαλαρώσει και να σας δώσει δύναμη να αντιμετωπίσετε το στρες της ημέρας. Επιπλέον, το πράσινο προσθέτει οξυγόνο στην ατμόσφαιρα.

6.00 μ.μ.: Πιείτε ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο σας

Κατά προτίμηση ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, καθώς έχει βρεθεί πως αποτρέπει τις καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ η ρεσβερατρόλη που υπάρχει στο δέρμα των σταφυλιών βοηθά τα κύτταρα να διατηρηθούν περισσότερο. Ως προς το γεύμα σας, προτιμήστε υγιή λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Χρησιμοποιείτε μικρά πιάτα για να ελέγχετε το μέγεθος των μερίδων σας και γεμίστε το μισό πιάτο με λαχανικά. Και να θυμάστε πως όσο πιο νωρίς τρώτε βραδινό, τόσο πιο εύκολα θα χωνέψετε και θα αποφύγετε να πάρετε μαζί σας στον ύπνο σας τις θερμίδες του φαγητού.

8.00 μ.μ.: Χαλαρώστε... αλλά όχι εντελώς

Είναι η ώρα της ημέρας που μπορείτε να αφιερώσετε είτε στην αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή, είτε στο αγαπημένο σας χόμπι. Σε κάθε περίπτωση, διατηρήστε την ενέργειά σας. Μπορείτε να πάρετε ένα ποδήλατο ή έναν διάδρομο γυμναστικής και να τα τοποθετήσετε μπροστά στην τηλεόραση ώστε να συνδυάσετε άσκηση και ψυχαγωγία.

9.20 μ.μ.: Ετοιμαστείτε για το κρεβάτι

Βουρτσίστε τα δόντια σας (για τουλάχιστον 2 λεπτά). Πλύνετε και καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας, απλώνοντας μετά μία καλή ενυδατική κρέμα με βιταμίνες Α και C. Χαμηλώστε τα φώτα και ελέγξετε την θερμοκρασία του δωματίου, ώστε να υπάρχει σχετική δροσιά.

9.40 μ.μ.: Κάντε σεξ

Νιώστε όμορφα. Πείτε στον σύντροφό σας τι θέλετε και ζητήστε του να κάνει το ίδιο. Διαβάστε μαζί μερικές σελίδες από κάποιο βιβλίο-πορνό.

9.42 μ.μ.: Αστειευόμαστε. Συνεχίστε.

 

10.10μ.μ.: Αφεθείτε στην αγκαλιά του (ύπνου)

Αφιερώστε μερικά λεπτά για διαλογισμό. Επαινέστε τον εαυτό σας για την επιλογή της ομορφιάς ως βασικό σκοπό της ημέρας και για το γεγονός ότι χαρίσετε μερικές απολαυστικές στιγμές στον εαυτό σας. Και τώρα χαρίστε του την απόλυτη ξεκούραση.

v