Τι θα ζήταγε κάθε μαμά από τον Άγιο Βασίλη

Τι θα ζήταγε κάθε μαμά από τον Άγιο Βασίλη

Ο Άγιος Βασίλης είναι μέσα μας. Είναι το μαγικό ραβδί των Χριστουγέννων που σκορπάει αστερόσκονη και καλοσύνη στη ζωή μας. Τα δώρα του είναι κάτι παραπάνω από ένα τυλιγμένο παιχνίδι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι όλα εκείνα που μας βοηθούν να βλέπουμε τον κόσμο με αγάπη και στοργή. Ο Άι - Βασίλης είναι η μικρή φωνούλα μέσα μας που ψιθυρίζει «χο χο χο» κάθε φορά που κάποιος χρειάζεται βοήθεια, μια τρυφερή κουβέντα ή την ζεστή μας αγκαλιά.  

Τα δώρα του είναι τόσο πολύτιμα όσο και τα Χριστούγεννα κι αν σταματήσουμε να τα συνδέουμε με πολυκαταστήματα, διαφημίσεις στην τηλεόραση και όλα εκείνα τα υλικά που φθείρονται και πετιούνται, τα παιδιά μας θα διδαχθούν κάτι πολύτιμο, το οποίο η γενιά μας δεν το έμαθε ποτέ: ο Άι-Βασίλης είναι η ίδια η αγάπη που κάνει την ζωή ομορφότερη και πιο απλή.

Άγιε μου καλέ Βασίλη, φέτος να μοιράσεις στα παιδιά τα δώρα σου απλόχερα, γιατί τα έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ! Ο κόσμος βάρυνε, σκοτείνιασε, και τα παιδιά είναι το μέλλον και η σωτηρία μας. Άγιε μου καλέ Βασίλη, φέτος μην ετοιμάσεις κούκλες και τρενάκια αλλά δώρα που θα μείνουν για πάντα στην μεγάλη και αθώα τους καρδιά.  

Το δώρο της ευτυχίας

Η  ευτυχία είναι επιλογή και όχι κάτι που ψάχνουμε κάθε μέρα σαν τρελοί, όπως τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Εάν τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τα κάνει ευτυχισμένα, τότε θα το διαλέξουν ανάμεσα στις άπειρες επιλογές και θα το διεκδικήσουν. Η ευτυχία δεν κερδίζεται έτσι απλά. Δεν πέφτει στα πόδια σου τυχαία ένα πρωί που περπατάς για τη δουλειά. Αποφασίζεις πως θέλεις να είσαι ευτυχισμένος κι έπειτα ρυθμίζεις τη ζωή σου έτσι ώστε να περιβάλλεσαι από ανθρώπους και δραστηριότητες που μπορούν να σε κάνουν χαρούμενο.

Το δώρο της φιλίας

Τους φίλους τους διαλέγουμε, γι’ αυτό και είναι η δεύτερη οικογένειά μας. Το δώρο της φιλίας είναι τόσο σημαντικό που κάποιες φορές αναρωτιέμαι εάν μπορεί ένας άνθρωπος να ζει χωρίς αυτό… Η φιλία κερδίζεται με εκτίμηση και φροντίδα. Τους φίλους σου να τους κατανοείς, να τους εμπιστεύεσαι, να μην τους κρίνεις και να είσαι πάντα δίκαιος μαζί τους. Να τους αφήνεις το δικαίωμα να είναι ελεύθεροι, να είναι «ο εαυτός τους» και να ζητάς το ίδιο κι από αυτούς. Τότε οι φιλίες σου έχουν διάρκεια και γίνονται πυλώνες για μία στέρεη και όμορφη ζωή.

Το δώρο της αποτυχίας

Η αποτυχία είναι το πιο υποτιμημένο δώρο στη ζωή ενός παιδιού. Δεν πρέπει να φοβούνται μήπως τα κάνουν θάλασσα… Τα λάθη μας μάς κάνουν ισχυρότερους και πιο προσαρμοστικούς, ενώ τους δίνουν την ευκαιρία να προσπαθήσουνε ξανά, μέχρι ο στόχος τους να επιτευχθεί. Ή, ακόμα καλύτερα, ο στόχος τους να μετακινηθεί σε αυτά που πραγματικά επιθυμούν και έχουν την δυνατότητα να κάνουν. Όλοι έχουμε τα ταλέντα μας, και μόνο μέσα από την αποτυχία μπορούμε τα ανακαλύψουμε.



Το δώρο για ζωή

Άγιε μου καλέ Βασίλη, φέτος στις γιορτές φέρε στα παιδιά την διάθεση να ζήσουν, να χορέψουν, να αγαπήσουν, να προσπαθήσουν, να πέσουν και να ξανασηκωθούν. Πες τους να μην φοβηθούν τη ζωή τους πριν την ζήσουν. Να μάθουν να την βιώνουν μέχρι τέλους με όρεξη και πάθος, να μάχονται για τα «πιστεύω» τους και να αγωνίζονται για έναν κόσμο ομορφότερο. Να μην ενδιαφέρονται αν κάποιοι θα τους πουν «τρελούς» ή «ονειροπόλους». Εξάλλου, με τους ονειροπόλους αλλάζει ο κόσμος μέχρι τώρα!     

Το δώρο της αγάπης και της καλοσύνης

«Τη μέρα που η δύναμη της αγάπης θα υπερνικήσει την αγάπη της δύναμης, ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη». Η δύναμη της αγάπης είναι τόσο μεγάλη που κάνει τις μαμάδες να αντέχουνε τα πάντα. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου όλοι θα αγαπούσαν όλους τόσο έντονα και δυνατά όσο εσείς τα παιδιά σας… Ναι, ο κόσμος μας θα ήταν διαφορετικός κι αυτό το δώρο οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας. Η αγάπη και η καλοσύνη είναι οι φάροι που θα τους δείχνουν πάντα το λιμάνι για να μην τσακίζονται σε βράχια και κακοτοπιές.

Φέτος, λοιπόν, Άγιε Βασίλη μου, εκτός απ’ το μικρό δωράκι που έχεις φυλαγμένο για όλα τα παιδιά, χάρισέ τους και ένα μεγαλύτερο. Δείξε τους το πνεύμα των Χριστουγέννων που βρίσκεται μέσα στην καρδιά τους, και φρόντισε ο δρόμος τους να είναι γεμάτος ευτυχία, καλοσύνη και αγάπη.

v