Ο αρραβωνιαστικός μου δεν με βοηθάει καθόλου στο σπίτι. Τι να κάνω;

Ο αρραβωνιαστικός μου δεν με βοηθάει καθόλου στο σπίτι. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Δουλεύω πρωί-απόγευμα κάθε μέρα 8.00 με 3.00 και 5.00 με 9.00. Πρέπει κάθε μέρα να ξυπνάω από τις 6 για να έχει ο αρραβωνιαστικός μου πρωινό και καφέ πριν πάει στη δουλειά και το μεσημέρι στις 4 να έχει έτοιμο φαγητό. Κάθε μέρα και διαφορετικό! Δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ την κατάσταση, γιατί όταν λέω κάτι, θεωρεί πως τον λέω άχρηστο με τα λεγόμενα μου. Εγώ θέλω μόνο να με βοηθάει έστω και λίγο, το ποτήρι να το πάει από το σαλόνι στο νεροχύτη, δεν είπα να το πλύνει. Έχω να καθαρίσω κάθε μέρα όλο το σπίτι. Επίσης, στο σούπερ μάρκετ πάω πάντα μόνη και τα φορτώνομαι όλα τα ψώνια γιατί ούτε θέλει να έρθει να με πάρει, αλλά και ούτε να βοηθήσει. Δεν τα τρώω μόνη μου. Εκείνος όταν είναι σπίτι κάθεται στην τηλεόραση ή στο λάπτοπ. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η περίοδος κατά την οποία το ζευγάρι καλείται να συμβιώσει σε μια κοινή στέγη είναι μια νέα πρόκληση, καθώς πέρα από τη νέα ελευθερία προκύπτουν και νέα θέματα προς διευθέτηση.

Οι σύντροφοι καλούνται λοιπόν, να παράξουν λύσεις σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Καθένας από τους συντρόφους, έχει από προηγούμενες εμπειρίες και από την πατρική του οικογένεια, κάποιος τρόπους που θεωρεί ότι έτσι τα πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν. Σωστοί ή λάθος, οι τρόποι αυτοί είναι θεμιτό να πέσουν στο τραπέζι προς διαπραγμάτευση έως ότου παρθεί η απόφαση που ταιριάζει σε κάθε ζευγάρι.

Ο σύντροφός σας λοιπόν, έχει μια γνώμη για το πώς θα μπορούσατε να λειτουργήσετε πλέον μαζί ως ζευγάρι στην καθημερινότητά σας. Εσείς έχετε μια διαφορετική πρόταση από τη δική του, καθώς το πρόγραμμα σας είναι τέτοιο που σας πιέζει. Συζητήστε μεταξύ σας ξανά και ξανά έως ότου καταλήξετε σε μια λύση που κανένας από τους δυο σας δε θα φορτώνεται, αλλά θα μπορείτε να προσφέρετε με αγάπη στη σχέση σας!

Το ότι δεν έχετε βρει λύση μέχρι τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Αντιθέτως, λύσεις υπάρχουν πολλές. Το ότι δεν έχετε βρει λύση μέχρι τώρα ίσως χρειάζεται να σας υποψιάσει ότι αντέχετε κάτι που δε θα σας αρέσει, ενώ μπορείτε να το αλλάξετε. Προσοχή όμως, γιατί αυτή η στάση αυτή μπορεί εν δυνάμει να σας δυσκολέψει και σε άλλα επίπεδα.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v