Πόσος χρόνος σας μένει με τους αγαπημένους σας ανθρώπους: Το βίντεο που θα σας προβληματίσει

Πόσος χρόνος σας μένει με τους αγαπημένους σας ανθρώπους: Το βίντεο που θα σας προβληματίσει

Η τρελή καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις, η εξάντληση και η απόσταση δεν μας αφήνουν να χαρούμε τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας ενώ πολλές φορές ακόμα προτιμάμε να περάσουμε τον χρόνο μας μπροστά σε μια οθόνη γιατί είναι η εύκολη λύση. Το βίντεο που θα δείτε με τίτλο «Tenemos Que Vernos Más» δηλαδή «Πρέπει να βλέπουμε περισσότερο ο ένας τον άλλον» αποδεικνύει πως ο χρόνος που έχουμε με τους δικούς μας ανθρώπους είναι πολύ λιγότερος απ’ ότι νομίζουμε.

Μεταξύ άλλων, μια μητέρα με τον γιο της, δύο φίλοι, δύο αδερφές ρωτώνται πόσο συχνά συναντιούνται. Μέσω ενός αλγορίθμου και λαμβάνοντας υπόψην την ηλικία τους και τον μέσο όρο ζωής, οι ειδικοί μπόρεσαν να υπολογίσουν πόσος χρόνος τους μένει μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο βίντεο, η τεχνολογία φαίνεται να έχει επηρεάσει τις ανθρώπινες σχέσεις προς το χειρότερο. Ενδεικτικά, τα τελευταία χρόνια, η χρήση κινητών τηλεφώνων έχει τριπλασιαστεί και ενώ η επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων έχει αυξηθεί, ο χρόνος που περνάμε με τους δικούς μας ανθρώπους έχει μειωθεί κατά πολύ. Υπολογίζεται μάλιστα ότι τα επόμενα 40 χρόνια, θα περάσουμε 520 μέρες βλέποντας σειρές, 6 χρόνια παρακολουθώντας τηλεόραση, 8 χρόνια σερφάροντας στο ίντερνετ και 10 χρόνια μπροστά σε μια οθόνη. Αν όμως, κάποιος σας έλεγε ότι σας έμειναν μόνο 10 μέρες με τη μητέρα σας ή ένας μήνας με την αδερφή σας, δεν θα αλλάζατε τις προτεραιότητές σας;

Αυτή η διαφήμιση μπορεί να είναι ο καθρέφτης της πραγματικής μας ζωής αλλά και ενδεχομένως είναι και η αφορμή να δούμε κάποια πράγματα διαφορετικά και να κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας για να τ’ αλλάξουμε!

Δεν είναι τυχαίο ότι από την αρχική του ανάρτηση στα ισπανικά, το βίντεο κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 13 εκατομμύρια προβολές. Μήπως ταυτιστήκαμε πολλοί με το μήνυμα που περνάει;



Πηγή: huffpost.com
v