Στον γάμο μου ουσιαστικά είμαι μόνη μου. Τι να κάνω;

Στον γάμο μου ουσιαστικά είμαι μόνη μου. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι 2 χρόνια παντρεμένη και έχω ένα κοριτσάκι 21 μηνών. Με τον σύζυγό μου σχεδόν δεν μιλάμε πια, αλλά δυστυχώς δεν δουλεύω και φοβάμαι να φύγω με το παιδί προτού βρω δουλειά. Κάποιες μέρες νιώθω να πνίγομαι! Ζω σε έναν γάμο που ουσιαστικά είμαι μόνη μου. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από τα λεγόμενά σας αντιλαμβάνομαι ότι διανύετε μια δύσκολη φάση για τη σχέση σας, αλλά και για εσάς προσωπικά. Το να είστε σε μια σχέση, σε έναν γάμο, χωρίς επικοινωνία πράγματι είναι μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη.

Είστε παντρεμένοι μόλις δύο χρόνια και έχετε ένα υπέροχο κορίτσι που αντιστοιχεί να το χαίρεστε, όπως και τη σχέση σας. Υπάρχουν δυσκολίες που σας έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση. Οι δυσκολίες αυτές, όσο έντονες και εάν είναι, δεν είναι ανυπέρβλητες εφόσον υπάρχει διάθεση από τους συντρόφους να τις προχωρήσουν.

Το να φύγετε είναι μια λύση. Έχει σημασία όμως να σκεφτείτε εάν είναι η λύση που θέλετε. Δώστε χρόνο στη σχέση σας και επιδιώξτε να κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις μεταξύ σας. Το να μη μιλάτε εκφράζει μια σιωπηρή αποδοχή της κατάστασης αυτής. Δε θα αλλάξει κάτι έτσι, τουλάχιστον όχι προς το καλύτερο. Ανοίξτε το θέμα της σχέσης σας και εκφράστε όνειρα και επιθυμίες για το μέλλον σας. Όχι παράπονα, όχι κατηγορίες.

Μην αποδέχεστε να ζείτε σε ένα γάμο που είστε μόνη σας. Είναι σαν να κρατάτε την ανάσα σας. Αυτό είναι που σας πνίγει. Αξιοποιείστε τον σύντροφο που επιλέξατε και ζητήστε βοήθεια εάν νιώθετε ότι έχετε μπλοκάρει.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v