«Εγώ κι εσύ μαζί» και 7 ακόμα παιδικά τραγούδια που δεν είναι μόνο...για παιδιά

«Εγώ κι εσύ μαζί» και 7 ακόμα παιδικά τραγούδια που δεν είναι μόνο...για παιδιά

Αγαπήσαμε το φεγγαράκι το λαμπρό και το αταξίδευτο καράβι και σίγουρα τα μοιραστήκαμε με τα δικά μας παιδιά. Κάθε εποχή όμως έχει τα δικά της και ενώ τα κλασικά τραγούδια έχουν ανεκτίμητη αξία, υπάρχουν ορισμένα νέα παιδικά που είναι εξίσου αξιόλογα. Είναι ευφάνταστα, χιουμοριστικά, διδακτικά και μπορούν να ξεσηκώσουν ακόμη και τους ενήλικες.

Πιστέψτε μας, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να σας «υποχρεώσει» το παιδί να τα ακούτε 200 φορές την ημέρα!

Τα ποντίκια στο ψυγείο

Η προπαίδεια του 2 παίρνει την μορφή τραγουδιού και γίνεται τόσο ευχάριστη, που δύσκολα δεν την μάθουν τα παιδιά. Η Ερμιόνη Ιωαννίδου τραγουδάει για δύο ποντίκια που κάνουν σκανταλιές και κλέβουν φαγητό! Μέχρι να φτάσουν στο 9x2 έχουν φουσκώσει από το πολύ φαΐ με αποτέλεσμα να αρρωστήσουν.

Μίλα μου για μήλα

 

«Μίλα μου για μήλα, μη μου μιλάς για πρασινάδα ή για μαυρίλα» τραγουδάει ο Σπύρος  Σακκάς, ενώ τους στίχους υπογράφει ο γνωστός συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς. Η μουσική είναι απολαυστική και οι στίχοι θα τριβελίζουν τόσο την σκέψη των παιδιών, όσο και τη δική σας.

Μαμά θα κάνω μπάντα

Όταν οι Burger Project τραγουδούν, είναι αδύνατον τα παιδιά να μείνουν ήσυχα στις θέσεις τους. Χιουμοριστικά στιχάκια, «ανεβαστική» μουσική που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους, το τραγούδι αυτό ωθεί τα παιδιά να αγαπήσουν την μουσική και γιατί όχι να ασχοληθούν και πιο σοβαρά μαζί της.

Το ελεφαντάκι

Ο Φοίβος Δεληβοριάς τραγουδάει για το μικρό χαριτωμένο ελεφαντάκι που «όλο κάνει τούμπες και γελάει» με την συνοδεία παιδικής χορωδίας. Είναι αδύνατον να μην τραγουδήσουμε κι εμείς!

Εγώ κι εσύ μαζί

Το αχτύπητο δίδυμο Τζίμης Πανούσης- Αλκίνοος Ιωαννίδης ένωσαν τις δυνάμεις τους και τραγούδησαν ένα από τα καλύτερα τραγούδια που άφησαν εποχή- το ίδιο και η ταινία-. Οι στίχοι που τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να έχεις φιλαράκια στην ζωή σου σημάδεψαν μικρούς και μεγάλους. Παραδεχτείτε το! Τραγουδάτε από μέσα σας…

Για τα πα τα

«Μια πατάτα χοντρούλα, άσπρη και νοστιμούλα» τραγουδάει η Ελένη Τσαλιγοπούλου και μας εξιστορεί την ιστορία μιας πατάτας που ήθελε να παντρευτεί. Αγόραζε γοβάκια και κουφετάκια όμως εξαιτίας της αφηρημάδας της…

Ο μπαμπάς μου με ρωτάει

Ένα χιουμοριστικό τραγουδάκι για τα παιδάκια που μάλλον, τρώνε πολλά γλυκά. Την Ελένη Καπηλίδου συνοδεύουν παιδικές φωνούλες και δεν γίνεται να μην «πες μου όλη την αλήθεια, πόσα έφαγες γλυκά;».

Εδώ Λιλιπούπολη- Μέσα στο μουσείο

Μετά το «Χοντρό Μπιζέλι», την «Κινέζα» και την υπόλοιπη πρωτότυπη παρέα της Λιλιπούπολης υπάρχει και εκείνο το παιδί που αγαπάει μανιασμένα τα μουσεία. Δεν τον ενδιαφέρει το κρυφτό και το κουτσό, παρά μόνο οι θησαυροί των μουσείων. Είναι μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά… να ταυτιστούν!

v