«Μια δύσκολη μέρα έφτασε στο τέλος της»: 7 τρόποι για να χαλαρώσει κάθε μαμά

«Μια δύσκολη μέρα έφτασε στο τέλος της»: 7 τρόποι για να χαλαρώσει κάθε μαμά

Η γυναικεία καθημερινότητα εν έτη 2018, και μάλιστα όταν αυτή συνοδεύεται από πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, είναι δημιουργική, γεμάτη αλλά και.. κουραστική! Κάποιες φορές, έπειτα από μια ολόκληρη μέρα στους δρόμους, το μόνο που θέλεις είναι να γυρίσεις στο σπίτι και να χαλαρώσεις. Η επιθυμία αυτή καθαυτή, όμως, δεν αρκεί. Χρειάζεται να μπεις σε διαδικασία χαλάρωσης και ξεκούρασης, δοκιμάζοντας αυτό που θα σε βοηθήσει πιο πολύ.

Ό,τι και να αντικρύσεις μπαίνοντας σπίτι, μείνε ψύχραιμη

Μπαίνοντας στο σπίτι κατάκοπη και ταλαιπωρημένη το τελευταίο που χρειάζεσαι να αντικρύσεις είναι το σαλόνι γεμάτο παιχνίδια, την κουζίνα άνω κάτω και τα παιδιά να παίζουν κάμπινγκ με τα σιδερωμένα ρούχα. Ξέρω πως εκείνη τη στιγμή είναι πολύ εύκολο να σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι. Συγκράτησε τα δάκρυά σου, πάρε βαθιές ανάσες και μέτρα από μέσα σου μέχρι το εκατό. Σκέψου όλα αυτά που έχεις και νιώσε ευγνωμοσύνη. Τα υπόλοιπα περνούν.

Ένα ζεστό αφρόλουτρο
Τίποτα δεν χαλαρώνει περισσότερο τους μύες απ’ το ζεστό νερό. Γέμισε την μπανιέρα σου νερό, ρίξε το αγαπημένο σου αφρόλουτρο, πάρε ένα βιβλίο και βούτα! Εκτός από τα πονεμένα πόδια σου, θα ξεκουράσεις και το «γεμάτο» σου μυαλό. Εάν αυτό μοιάζει ακατόρθωτο, κάνε ένα «παρατεταμένο», καυτό ντουζ..

Φτιάξε το αγαπημένο σου ρόφημα

Ένα αφέψημα τριαντάφυλλο, ας πούμε, παρέα με το αγαπημένο σου cd, θα σε βοηθήσει  να διώξεις όλη την κούραση της ημέρας και να ηρεμήσεις. Εάν είσαι πιο «κλασικός» τύπος, δοκίμασε μια κούπα χαμομήλι ή τσάι του βουνού. Βασική προϋπόθεση, να έχεις αντικαταστήσει τα ρούχα της δουλειάς με μια άνετη φόρμα ή τις αγαπημένες χνουδωτές πιζάμες.  

Καναπές και βιβλίο

Όταν διαβάζεις, είναι σαν να αποδράς, έστω και για λίγο, από την πραγματικότητα. Γίνεσαι κάποιος άλλος, βρίσκεσαι κάπου αλλού και ζεις καταστάσεις που δεν έχουν (συνήθως) καμία σχέση με την πραγματική ζωή σου. Εάν είσαι βιβλιόφιλος, λοιπόν, επίλεξε το ανάγνωσμα που άφησες στη μέση και «ταξίδεψε» αλλού. Ξέρω πως ανυπομονείς να μάθεις τη συνέχεια…

Δες μια ταινία ή μια σειρά

Εάν, πάλι, τα μάτια σου αδυνατούν να ακολουθήσουν τα γράμματα του βιβλίου ή, απλά, δεν είσαι αυτό που λέμε «βιβλιοφάγος», διάλεξε μία ταινία ή μια σειρά του γούστου σου, και όχι πάλι παιδικά. Ξάπλωσε, πάτα το play και μη σηκωθείς εκτός κι αν είναι απόλυτη ανάγκη!

Άσκηση και εκτόνωση

Αν είσαι αθλητικός τύπος, ένα σετ ασκήσεων ή λίγο τζόκινγκ γύρω από το τετράγωνο θα διώξουν όλες τις δυσκολίες της ημέρας. Εναλλακτικά, δοκιμάστε το ποδήλατο, το γυμναστήριο, ένα σπορ, ή ακόμα και γιόγκα ή πιλάτες. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης βοηθά στο να εκτονώσεις την ένταση και να ηρεμήσεις.

Ταβανοθεραπεία

Ένας πολύ αγαπημένος τρόπος για να φεύγει μακριά η ένταση και το άγχος, είναι να μην κάνεις τίποτα! Ξάπλωσε στο κρεβάτι ή στον καναπέ, κοίτα το ταβάνι και ξέχνα οτιδήποτε σε προβληματίζει ή σε δυσκολεύει. Εάν σε βοηθάει, μπορείς να συνοδεύσεις το «απόλυτο τίποτα» με μία χαλαρωτική μουσική ή να κλείσεις τα μάτια. Το νου σου μη σε πάρει ο ύπνος, όμως…

Και με τα παιδιά τι γίνεται;

Καταλαβαίνω, βέβαια, πως όλα τα παραπάνω είναι εύκολο να τα πραγματοποιήσεις εάν μένεις μόνη σου, αλλά στην περίπτωσή μας φαίνονται ξένα και «βουνό». Ίσως τα διάβασες και σκέφτηκες πως είναι βγαλμένα από ταινίες ή διαφημίσεις, αφού τα παιδιά, ως γνωστόν, θα σε φωνάξουν ένα δευτερόλεπτο αφότου έχεις κάτσει, ξαπλώσει, μπει στη μπανιέρα, αγγίξει το βιβλίο σου ή πατήσεις play στην ταινία σου. Προτίμησε, λοιπόν, να κάνεις λίγη ακόμα υπομονή, μέχρι να τα βάλεις για ύπνο. Φόρεσε το καλύτερο χαμόγελό που διαθέτεις, προσπάθησε να καταλάβεις και τη δική τους κούραση και διαβάστε αγκαλιά ένα γλυκό παραμυθάκι. Μόλις κοιμηθούν, προσπάθησε κι εσύ να χαλαρώσεις για  να παραδοθείς κι εσύ στα έμπειρα χέρια του Μορφέα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v