Ο αρραβωνιαστικός μου είπε ότι θα με χωρίσει αν δεν βρω δουλειά. Νιώθω ότι η σχέση μας δεν πάει πουθενά έτσι…

Ο αρραβωνιαστικός μου είπε ότι θα με χωρίσει αν δεν βρω δουλειά. Νιώθω ότι η σχέση μας δεν πάει πουθενά έτσι…
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι με έναν άντρα 37 χρονών ο οποίος έχει δική του επιχείρηση. Έχουμε σχέση δύο χρόνια και αρραβωνιαστήκαμε πρόσφατα. Δυστυχώς, εδώ και 9 μήνες είμαι άνεργη και εν γνώση του από την αρχή ήθελε να συγκατοικήσουμε και να βοηθάω όσο μπορώ εγώ από το ταμείο ανεργίας. Όλο αυτό το διάστημα ψάχνω δουλειά χωρίς αποτέλεσμα. Ποτέ δεν του έχω ζητήσει να μου πληρώσει τίποτα ούτε βγαίνω εξόδους ούτε ψωνίζω για προσωπικά μου πράγματα. Αντιθέτως, συμβάλλω στο σπίτι, στο μαγείρεμα και στην εντέλεια του σπιτιού και προσπαθώ να είμαι πλάι του σε όλα. Πριν λίγες μέρες, μου έδωσε ένα τελεσίγραφο πως αν δεν βρω δουλειά σε λίγες μέρες, θα πρέπει να με διώξει από το σπίτι γιατί τόσο καιρό τρώω και πίνω από εκείνον τζάμπα και από τότε που με γνώρισε, κοντεύει να χάσει ακόμα και την επιχείρησή του. Ένιωσα πολλή ντροπή γιατί δεν είναι επιλογή μου να είμαι άνεργη και προσπαθούσα όσο το δυνατόν πιο πολύ να είμαι διακριτική και ίσα ίσα από το επίδομα ανεργίας συνεισέφερα όσο μπορούσα. Θα ήθελα να συζητήσει μαζί μου το οικονομικό πρόβλημα στη σχέση μας χωρίς τελεσίγραφα και απειλές. Νιώθω ότι αυτή η σχέση δεν πάει πουθενά έτσι. Αποφάσισα να γυρίσω στο πατρικό μου και να μη σταματάω μέρα χωρίς να ψάξω για νέα δουλειά. Είμαι όμως μπερδεμένη πέρα από ντροπιασμένη. 

Απάντηση:

*Φωτογραφία: thenypost.files.wordpress.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι συντροφικές σχέσεις, καθώς είναι σχέσεις επιλογής, αποτελούν ένα χώρο όπου το ζευγάρι δημιουργεί και ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να ευχαριστηθούν αλλά και να λύσουν όποια θέματα προκύπτουν. Είναι ένα εργαστήριο, όπου οι σύντροφοι αδιάκοπα καλούνται να δουλεύουν προκειμένου να διασφαλίσουν την καλή λειτουργία του και να φροντίσουν για την παραγωγή τους!

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, μοιάζει πολλές φορές τα δεδομένα να είναι μετρήσιμα. Εάν η συνεισφορά στη σχέση μεταφράζεται σε ένα νούμερο, τότε έχετε να αναρωτηθείτε τα εξής: τι όρους έχετε θέσει ώστε να σχετιστείτε; Εάν διαπραγματεύεστε τη σχέση σας σε αυτήν τη δυσκολία, τότε τι θα γίνει στην επόμενη; Είστε μαζί για να μοιραστείτε έξοδα ή να μοιραστείτε ζωή;

Τα πολύ σημαντικά αυτά θέματα που προκύπτουν, ενδέχεται να σας μπερδεύουν εάν δεν έχετε ξεκάθαρες απαντήσεις. Αξιοποιείστε τη φάση αυτή, προκειμένου να επαναδιαπραγματευθείτε τους όρους της σχέσης που δεν αφορούν μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον σας. Μια προσωπική επεξεργασία τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ζευγαριού θα ήταν πολύτιμη για την εξέλιξή σας.

Η διάθεσή σας για δουλειά έχει μεγάλη αξία. Υπάρχει δουλειά που αμείβεται χρηματικά, και υπάρχει δουλειά που αμείβεται συναισθηματικά. Δουλέψτε για τη σχέση σας! Πλουτίστε εκεί που δεν υπάρχουν περιορισμοί!

Σας ευχαριστώ.      

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v