Είμαι σε σχέση αλλά σκέφτομαι κάποιον άλλον πολύ έντονα. Είμαι μπερδεμένη, τι να κάνω;

Είμαι σε σχέση αλλά σκέφτομαι κάποιον άλλον πολύ έντονα. Είμαι μπερδεμένη, τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας. Πριν από 4 χρόνια είχα αρχίσει να μιλάω με ένα αγόρι, αλλά ξαφνικά σταματήσαμε από επιλογή δική του. Εμένα μου άρεσε πολύ, μου είχε μείνει απωθημένο. Όταν τον συναντούσα έξω με κοιτούσε έντονα. Αργότερα μετακόμισα σε άλλη πόλη για σπουδές και κατάφερα να τον ξεχάσω. Τώρα έχω μια σχέση εδώ και χρόνια. Είμαι καλά μαζί του, αν και με ενοχλούν κάποια πράγματα στον τρόπο που μιλάει. Μου έχει πει ότι προσπαθεί να αλλάξει, χωρίς επιτυχία. Μετά από τόσο καιρό συνάντησα το παιδί που παλιότερα μιλούσαμε. Τον  σκέφτομαι έντονα και μου δείχνει κάποια σημάδια ότι θέλει να τα ξαναφτιάξουμε. Δεν ξέρω τι να κάνω, είμαι μπερδεμένη και δεν θέλω να στενοχωρήσω κανέναν από τους δύο.

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Προτού βάλετε τον εαυτό σας σε διαδικασία αναπάντητων ή διλλημάτων, πάρτε χώρο και τον χρόνο που χρειάζεστε για να σκεφτείτε. Το μέλημα σας δε πρέπει να είναι ποιόν από τους δύο συντρόφους θα επιλέξετε. Η έγνοια σας δε αρκεί να περιοριστεί στο ποιόν από τους δύο δε θα στενοχωρήσετε. Τα στοιχεία που αναζητάτε για να σας δώσουν μία απάντηση δεν βρίσκονται σε εκείνους, αλλά σε εσάς.

Είναι υπέροχο που επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια συντροφική σχέση. Για να είστε κερδισμένη από τη σχέση αυτή, χρειάζεται φροντίδα και δέσμευση. Μέχρι τώρα έχετε μπει σε διαδικασίες να σχετιστείτε με όρους που δεν είναι ξεκάθαροι και, επομένως, δεν είναι ευνοϊκοί. Έχετε λοιπόν τη δυνατότητα είτε να επαναλάβετε την ιστορία, είτε, ως πρωταγωνίστρια, να επέμβετε στο σενάριο και να την αλλάξετε.

Στον σημερινό σύντροφο σας διακρίνετε ότι προσπαθεί ή υπόσχεται ότι θα αλλάξει χωρίς επιτυχία. Στη δική σας στάση, υπάρχουν νέα στοιχεία; Έχετε αξιοποιήσει την εμπειρία σας ώστε να σας μετακινήσει; Η προσωπική σας αλλαγή θα σας οδηγήσει στο να προσδιορίσετε τι θέλετε, τι επιθυμείτε, όχι απλώς ανάμεσα στις δύο επιλογές που σας δίνετε αλλά ανάμεσα στις χιλιάδες δυνατότητες σας!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v