Σε έξαρση η γρίπη: 22 τα θύματά της στην Ελλάδα

Σε έξαρση η γρίπη: 22 τα θύματά της στην Ελλάδα

Τα κρούσματα της γρίπης στην χώρα μας δυστυχώς αυξάνονται ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει και ο αριθμός των θυμάτων. Στη λίστα προστέθηκε και ο θάνατος της 6χρονης από την Κρήτη που τελικά έφυγε από τη ζωή από τον ιό της γρίπης H1N1 ενώ στη γειτονική μας Ρουμανία οι θάνατοι από τον ιό έχουν φτάσει τους 89.

Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά και ελπίζουμε σύντομα το φαινόμενο να τεθεί υπό έλεγχο. Όπως διαβάζουμε στο euro2day.gr, μέχρι τις 27 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 117 σοβαρά κρούσματα γρίπης. Οι 112 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ οι 20 εξ αυτών ήταν εμβολιασμένοι. Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 18 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης ενώ οι 12 κατέληξαν μόνο την εβδομάδα 21-27 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι τα θύματα ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου στις οποίες συστήνεται ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης.

Μέσα σε λίγες μέρες όμως τα δεδομένα έχουν και πάλι αλλάξει. Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, τα θύματα έχουν αυξηθεί στα 22, με το 6χρονο κορίτσι και μια 78χρονη γυναίκα να έχουν προστεθεί στη λίστα.

Μερικά από τα συμπτώματα της γρίπης περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα, τη ρινική καταρροή, μυαλγίες, πονόλαιμο, πονοκέφαλο, ρίγη και κόπωση ενώ κάποιοι ασθενείς μπορεί να εκδηλώσουν εμετούς ή διάρροιες. Οι ειδικοί συστήνουν μεταξύ άλλων, το συχνό πλύσιμο των χεριών, την παραμονή μας στο σπίτι 24 ώρες τουλάχιστον μετά την υποχώρηση του πυρετού και τον αντιγριπικό εμβολιασμό στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ακόμα και τώρα αφού ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Δείτε πώς να προστατευθείτε από τη γρίπη εδώ

 Πηγές: euro2day.gr, keelpno.gr, dikaiologitika.gr,
v