Πώς να βάφεστε αν έχετε λιπαρό δέρμα

Πώς να βάφεστε αν έχετε λιπαρό δέρμα

Όσες γυναίκες έχουν λιπαρή επιδερμίδα, δίνουν τη δική τους… μάχη κάθε φορά που βάφονται.  Πρώτον, γιατί το μακιγιάζ δεν έχει διάρκεια και δεύτερον γιατί η λιπαρότητα μπορεί να γίνει ακόμα πιο έντονη. Για να αποφύγετε την ενοχλητική γυαλάδα στο πρόσωπο και να είστε σίγουρη ότι το μακιγιάζ θα διαρκέσει περισσότερο, ακολουθήστε κάποια σίγουρα και δοκιμασμένα βήματα…

Το primer κάνει θαύματα

Παλαιότερα δεν το ξέραμε όμως η αλήθεια είναι ότι το primer κάνει θαύματα. Καλύπτει τους πόρους και τις μικρές ατέλειες και αποτελεί την καλύτερη βάση για το makeup που θα εφαρμόσετε μετά. Επιλέξτε ένα ματ primer που θα μειώσει τη λιπαρότητα και θα βοηθήσει το μακιγιάζ να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το απλώσετε σε όλο το πρόσωπο και να περιμένετε να απορροφηθεί πριν εφαρμόσετε τα υπόλοιπα προϊόντα.

*Φωτογραφία: blog.beautybridge.com

Ποια είναι η σωστή βάση;

Το τελευταίο που θέλετε είναι να κάνετε την επιδερμίδα σας ακόμα πιο λιπαρή. Για να μην επιδεινωθεί το πρόβλημα, επιλέξτε ένα foundation ή μια άλλη βάση make up oil free. Αν έχετε και τάσεις ακμής, ένας λόγος παραπάνω να προτιμήσετε αυτή τη σύνθεση γιατί μειώνει την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα.

Ειδικά χαρτιά κατά της λιπαρότητας

*Φωτογραφία: halleymedicalaesthetics.com

Τα λεγόμενα blotting papers απορροφούν τη λιπαρότητα με ένα απλό πέρασμα- ακόμα κι αν είστε στον δρόμο, μπορείτε να τα έχετε μέσα στην τσάντα. Ωστόσο, μην τα πιέζετε πολύ πάνω στο δέρμα για να μην αφαιρέσετε μεγάλη ποσότητα από το μακιγιάζ.

Με μέτρο η πούδρα

Μπορεί να δίνει ένα ματ αποτέλεσμα στο μακιγιάζ, όμως θα πρέπει να εφαρμόζετε την πούδρα με μέτρο και να μην το παρακάνετε. Ο λόγος είναι ο εξής: όσο περισσότερο προϊόν βάλετε, τόσο πιο ξηρό θα γίνει το δέρμα και έτσι στη συνέχεια θα αντιδράσει με ακόμα περισσότερη λιπαρότητα.

Όχι στα «βαριά» κονσίλερ

*Φωτογραφία: daralakhbar.com

Αποφύγετε τα «βαριά» κονσίλερ και προτιμήστε όσα έχουν ελαφριά σύνθεση. Μπορεί η κάλυψη να μην είναι το ίδιο καλή, όμως το κονσίλερ θα διαρκέσει περισσότερο και δεν θα κάνει τα λεγόμενα «patches» έπειτα από λίγη ώρα εφαρμογής.

Ναι ή όχι στο highlighter;

Μετά το bronzer, η νέα τάση στο μακιγιάζ είναι το highlighter, που δίνει λάμψη στο πρόσωπο. Σε μια λιπαρή επιδερμίδα, όμως, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τόσο καλαίσθητο. Αν παρόλα αυτά, επιμένετε να εφαρμόζετε το highlighter, κάντε το μόνο στις μη λιπαρές περιοχές του προσώπου. Αποφύγετε την περιοχή του Τ και δοκιμάστε να βάλετε λίγη ποσότητα στα μάγουλα πάνω από το ρουζ.

Τι είναι το fixing spray

*Φωτογραφία: self.com

Σταθεροποιεί το μακιγιάζ και, παρά το ότι είναι σε μορφή σπρέι, δεν θα αφήσει επιπλέον γυαλάδα στο πρόσωπο αν επιλέξετε τον σωστό τύπο και συγκεκριμένα όσα υπόσχονται ματ αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι το μακιγιάζ θα έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια.

v