7 συμβουλές μακιγιάζ από κορυφαίους makeup artists

7 συμβουλές μακιγιάζ από κορυφαίους makeup artists

«Οι γυναίκες διαθέτουν δύο φοβερά όπλα: το μακιγιάζ και τα δάκρυα.» Mέριλιν Μονρόε.

Το μακιγιάζ είναι σύμμαχος κάθε γυναίκας και μας βοηθάει να αναδείξουμε την ομορφιά και την θηλυκότητά μας. Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που άλλο αποτέλεσμα επιθυμούμε και με άλλο...καταλήγουμε. Ακόμη κι αν δεν κάνουμε εμείς κάποιο λάθος, η ζέστη, ο ιδρώτας και το τρέξιμο που ρίχνουμε ολημερίς για να τα προλάβουμε όλα, είναι «εχθροί» του μακιγιάζ. Για να προστατεύσετε λοιπόν, το look σας και να είστε από το πρωί έως το βράδυ αψεγάδιαστη, διαβάστε αυτά τα μυστικά κορυφαίων makeup artists και ξενοιάστε μια για πάντα!

 

Primer πριν το makeup

Στο βαλιτσάκι των κορυφαίων makeup artists πάντα θα βρεις σε περίοπτη θέση το primer. Λειτουργεί σαν βάση και το εφαρμόζουμε μετά την ενυδατική και πριν απλώσουμε το foundation. Προετοιμάζει δηλαδή το δέρμα μας πριν το μακιγιάζ. Ανάλογα με την σύνθεσή του, μειώνει τις γυαλάδες και «γεμίζει» τις ρυτίδες, δίνοντας ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Ακόμη, απορροφάει την λιπαρότητα και διατηρεί το makeup σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για όσες αποφεύγουν το έντονο βάψιμο, μπορείτε να πάρετε primer με χρώμα και να πετύχετε ένα ωραίο και φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε άλλο καλλυντικό.

Concealer μέσα… στο foundation

Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα στην διάρκεια της ημέρας θα χρειαστεί να ανανεώσουμε το μακιγιάζ. Ο ιδρώτας, το καυσαέριο ακόμη και το κρύο επιβαρύνουν την επιδερμίδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται κηλίδες, στίγματα και κοκκινίλες. Aκόμη κι αν ανανεώσετε το μακιγιάζ με έξτρα makeup, θα «βαρύνετε» το πρόσωπο και θα φαίνεστε κουρασμένη. Για να αποφύγετε λοιπόν αυτό το ενδεχόμενο, οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να χρησιμοποιείτε το concealer μέσα στο foundation. Στην επάνω επιφάνεια του χεριού αναμειγνύετε τα δύο καλλυντικά και εφαρμόζετε στο δέρμα με το σφουγγαράκι από την πούδρα σας. Με αυτή την τεχνική και αναζωογονείτε το δέρμα και δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το μακιγιάζ.

Πούδρα πριν τη μάσκαρα

Για το συγκεκριμένο tip το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να βουτήξετε το ειδικό βουρτσάκι για βλεφαρίδες σε ελάχιστη ποσότητα πούδρας. Στη συνέχεια, περάστε με αυτό τις βλεφαρίδες σας (πάνω και κάτω) και στο τέλος, εφαρμόστε την μάσκαρα. Αυτό το μικρό μυστικό χαρίζει πάχος και όγκο στις βλεφαρίδες σας σε… δευτερόλεπτα!

Πούδρα για κραγιόν που μένει…

Aυτό το κόλπο είναι τόσο εύκολο που δεν θα ξοδέψετε παραπάνω από δύο λεπτά για να το πετύχετε. Αφού βάψετε τα χείλη σας στην απόχρωση που επιθυμείτε, χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντιλο για να καλύψετε τα χείλη σας. Τέλος, βουτήξτε το πινέλο του ρουζ στην πούδρα προσώπου και περάστε το πάνω από το στόμα σας. Tο αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο και διαρκεί πολλές ώρες.

Λευκό μολύβι στα χείλη

Παίρνουμε ένα μολύβι ματιών σε λευκή απόχρωση και το χρησιμοποιούμε για σχηματίσουμε το περίγραμμα του άνω χείλους. Στην συνέχεια, με την άκρη του δαχτύλου, πιέζουμε και περνάμε όλη την επιφάνεια του χείλους, έτσι ώστε να φύγει η ένταση του χρώματος και να μείνει η λάμψη. Ουσιαστικά είναι μια τεχνική highlighter για τα χείλη! Εφαρμόστε κανονικά το κραγιόν ή το λιπ γκλος και χρησιμοποιήστε το ειδικό πινέλο για να το «στρώσετε». Πετύχετε ένταση και διάρκεια τόσο απλά.

Πλούσια και ενυδατωμένα χείλη όλη την ημέρα

Ο Sir John, προσωπικός μακιγιέρ της Beyoncé, μοιράζεται το μυστικό για πλούσια και ενυδατωμένα χείλη 24/7 και δεν είναι άλλο παρά μια αντιρυτιδική κρέμα για τα χείλη. «Πάντα χρησιμοποιώ την αντιρυτιδική ματιών ως primer. Ενυδατώνει αμέσως τα χείλη, προστατεύει από την ξηρότητα που προκαλούν τα ματ κραγιόν και χαρίζει ένα σταθερό αποτέλεσμα.»

Το V που καλύπτει τους μαύρους κύκλους

Δεδομένου ότι οι μαύροι κύκλοι είναι κοινός εχθρός για τις περισσότερες γυναίκες η λύση βρίσκεται σε δύο είδη concealer: του πορτοκαλί και του δέρματος. Το πορτοκαλί concealer είναι ιδανικό για να «εξαφανίσει» τις τοπικές ατέλειες. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πινέλο για να αναμίξετε τα δύο είδη κονσίλερ και στη συνέχεια, σχηματίστε ένα V κάτω από τα μάτια, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Γεμίστε το εσωτερικό του και όταν φτάσετε ακριβώς κάτω από το μάτι, χρησιμοποιήστε μόνο το concealer στο χρώμα του δέρματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v