Οι «θησαυροί» που μπορείς να βρεις στις τσάντες και στις τσέπες ενός παιδιού

Οι «θησαυροί» που μπορείς να βρεις στις τσάντες και στις τσέπες ενός παιδιού

Όποιος έχει παιδιά, γνωρίζει πολύ καλά πως μέσα στις τσέπες και τα συρτάρια τους μπορεί να ανακαλύψει… θησαυρούς! Συνήθως μαζεύουν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς: από χρησιμοποιημένα αυτοκόλλητα και χαρτιά περιτυλίγματος, μέχρι σπασμένα παιχνίδια και πετραδάκια. Κάθε φορά που έρχεται η ώρα να πλύνουμε τις ζακέτες τους ή να κάνουμε γενική στο δωμάτιό τους, τα «άχρηστα» αντικείμενα που βρίσκουμε προκαλούν γέλια ή κλάματα. Ανάλογα την κούραση και την ψυχολογική κατάσταση που βρισκόμαστε.

Χαρτάκια από τσίχλες και σοκολάτες

Πολύ συχνά, ανακαλύπτω στις τσέπες των παιδιών χαρτάκια από τσίχλες, καραμέλες και σοκολάτες. Όχι, όμως, χαρτάκια ό,τι κι ό,τι αλλά χαρτιά με τους αγαπημένους τους ήρωες που αρνούνται πεισματικά να πετάξουν.

Πετραδάκια

Σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν μια εμμονή με τις πέτρες και τα πετραδάκια. Φαίνεται πως εκείνα αναγνωρίζουν τα θαύματα της φύσης περισσότερο από εμάς.

Ένα κεφάλι / χέρι / πόδι από την αγαπημένη της κούκλα

Πάντα βρίσκω χέρια από Polly pocket και κεφάλια από Lego Ninjago σε μικρά και ξεχασμένα τσαντάκια των παιδιών μου. Πρώτα τα σπάνε, κι έπειτα τα φυλάνε σαν πολύτιμους, αποκεφαλισμένους θησαυρούς.



Χρησιμοποιημένα αυτοκόλλητα και τσιμπιδάκια που μαζεύουν από το δρόμο

Όταν τα παιδιά δουν κάτι που θα τους κινήσει την περιέργεια, ακόμα κι αν το βρουν πεταμένο στο δρόμο ή σε κάποιον κάδο σκουπιδιών, θα απλώσουν το χεράκι τους και θα το μαζέψουν. Για λίγο, αυτό το πεταμένο αντικείμενο θα γίνει το αγαπημένο τους απόκτημα! Μετά, θα το καταχωνιάσουν σε κάποιο συρτάρι και θα το ξεχάσουν.

Ζωγραφιές από τότε που γεννήθηκε

Όλες οι ζωγραφιές που κάνει η κόρη μου, ακόμα κι αν κάνει 10 την ημέρα τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν ιδιαίτερη σημασία και συναισθηματική αξία για εκείνη. Δεν τολμώ να τις πετάξω, λοιπόν… απλά σκοντάφτω επάνω τους κάθε φορά που προσπαθώ να βάλω σε μία τάξη το δωμάτιό της.

Κομμάτια από ξύλο

Τα κομμένα ξύλα είναι, μάλλον, από τα αγαπημένα τους αποκτήματα. Η φαντασία τους τα μετατρέπει σε μαγικά ραβδιά, μπαστούνια, όπλα, και πολλά άλλα χρηστικά αντικείμενα. Πάντα, σε κάποια τσάντα, σακούλα, συρτάρι ή καλάθι παιχνιδιών, θα βρείτε ένα κομμάτι ξύλο. Ελπίζουμε χωρίς σαράκι….

Σπασμένα κοσμήματα, χάντρες, κορδέλες και άλλα… κοριτσίστικα αξεσουάρ

Τα κορίτσια έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη στα γυναικεία αξεσουάρ. Τα φυλάνε με ζέση και εμμονικά στα πιο απίστευτα μέρη του σπιτιού! Ακόμα κι αν πρόκειται για χαλασμένα ή σπασμένα δαχτυλίδια που προσπαθήσατε να πετάξετε, ή για χρωματιστές κορδέλες που βρήκαν στο δρόμο.

Σπασμένα μπαλόνια

Τα παιδιά, ως γνωστόν, λατρεύουν τα μπαλόνια. Ακόμα και τα σκασμένα…

Λιωμένες πλαστελίνες

Έχετε δει ποτέ λιωμένα κομματάκια πλαστελίνης να απλώνονται και να λερώνουν ανεπανόρθωτα την καλή, υφασμάτινη φούστα της κόρης σας; Εάν όχι, προετοιμαστείτε να το δείτε κι αυτό!

Ξεχασμένα φρούτα ή τοστ

Αυτά δεν συγκαταλέγονται στους θησαυρούς που μαζεύουν μανιωδώς, αλλά σ’ εκείνα που απλά ξεχνιούνται. Αλήθεια, ποια μαμά δεν έχει βρει έστω και μία φορά στη ζωή της μία παλιά, λιωμένη μπανάνα στη σχολική τσάντα του παιδιού της;

 

v