Ο σύντροφός μου, μου ζήτησε να κάνουμε «διάλειμμα», αλλά εγώ θέλω να είμαστε μαζί και να ασχολείται περισσότερο μαζί μου.

Ο σύντροφός μου, μου ζήτησε να κάνουμε «διάλειμμα», αλλά εγώ θέλω να είμαστε μαζί και να ασχολείται περισσότερο μαζί μου.
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα, βρίσκομαι σε μια σχέση 2 χρόνια τώρα. Αυτός είναι 22 και εγώ 18 ετών. Ξέρω ότι είναι μικρή ηλικία για σοβαρές σχέσεις, αλλά έχουμε και εμείς κάποια προβλήματα. Πριν μερικές μέρες μου ζήτησε να κάνουμε ένα «διάλειμμα» και να δώσουμε λίγο «χρόνο» στην σχέση μας για να μπορέσει να σκεφτεί τι πρέπει να γίνει. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν προβλήματα εδώ και αρκετό καιρό. Ήμουν υπερβολική όσον αφορά τη ζήλεια, γιατί δεχόμουν σημάδια (χωρίς αποδείξεις) ότι με απατάει. Και αυτός με τη σειρά του ήταν υπερβολικός, ζητώντας όλο και μεγαλύτερη ελευθερία. Φταίμε και οι δύο, το αναγνωρίζω αυτό, θέλω όμως όταν τελειώσει το  «διάλειμμα» αυτό και να καταλήξουμε μαζί. Τι μπορώ να κάνω για να το καταφέρω αυτό; Πώς μπορώ να κερδίσω πίσω την εμπιστοσύνη του και να τον κάνω να θέλει να ασχολείται περισσότερο μαζί μου; 

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Δεν υπάρχει κανένας ηλικιακός περιορισμός στη δημιουργία σοβαρών σχέσεων. Εάν εσείς επιθυμείτε να έχετε σοβαρή σχέση, τότε μπορείτε να τη χτίσετε έτσι ώστε να είναι. Η σοβαρότητα της σχέσης δεν ορίζετε από την επισημοποίησή της αλλά από τη στάση των συντρόφων ως προς τη σχέση τους. Η σχέση, λοιπόν, είναι σοβαρή όταν οι σύντροφοι έχουν αναλάβει με ευθύνη το ρόλο τους και έχουν έγνοια για να είναι καλά μεταξύ τους.

Είναι υπέροχο που επιθυμείτε να είστε κοντά με τον σύντροφό σας. Το κοντά αυτό, για να είναι γοητευτικό και για τους δυο σας, χρειάζεται να είναι λειτουργικό. Αναφέρετε ότι υπήρχαν διάφορα προβλήματα. Εάν υπάρχει πίεση, θα χρειάζονται τακτικά διαλείμματα για να παίρνετε ανάσες και να συνεχίζετε ξανά ακόμη πιο πιεστικά κάθε φορά μέχρι ωσότου η ανάσα τελειώσει ξανά. Μπορείτε να το συνεχίσετε έτσι. Μπορείτε ωστόσο να αλλάξετε τελείως τους όρους της σχέσης σας, και να τους κάνετε τέτοιους που να εξασφαλίζουν την ελευθερία και τις ανάσες σας εντός σχέσης.

Για να το καταφέρετε αυτό, όπως προείπα, χρειάζεται προσωπική ευθύνη. Εάν νιώθετε ότι κάπου το έχετε χάσει, ότι μπορεί με τον τρόπο σας να συμβάλλετε στο να μην προχωρά όμορφα η σχέση, χρειάζεται να φροντίσετε να δουλέψετε κάποια θέματα προκειμένου να μπορέσετε να σχετιστείτε διαφορετικά.

Είναι πολύ σημαντικό που βάζετε ερωτήματα με στόχο ένα καλύτερο μέλλον. Μην ζητήσετε απλώς να ασχολείται μαζί σας. Ζητήστε να σας χαρεί και να τον χαρείτε. Μην το ζητήσετε από την τύχη, αλλά από εσάς την ίδια! Δουλέψτε για τον εαυτό σας, δουλέψτε για τη σχέση σας!

 Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v